Haberler

Çeşme'de 30 Ağustos Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı Çeşme’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Çeşme'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenlere Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel'in makamında tebrikleri kabul etmesinden sonra ikinci tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel'in ardından Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan tarafından gerçekleştirilen çelenk sunumu, vatandaşların tarafından büyük alkışıyla karşılık buldu. Çeşme Belediye Başkanı Muhiittin Dalgıç'ın çelenk sunumu sonrası günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, vatanın hem içten hem de dıştan saldırı altında olduğuna vurgu yaparak, "Ulusumuzun her sayfasının şanla, şerefle dolu geçmişinde en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 92. yılını kutlamasının kıvancı ve gururu içerisindeyiz. 30 Ağustos 1922'de yokluklar içerisinde hem dış düşmen ile hem de işbirlikçileri ile savaşarak işgalci güçleri ülke topraklarından atmış ve yeniden ülke bağımsızlığına kavuşmuştur. Maddi ve manevi gücünü yitirdiği iddia edilen Türk ulusu büyük Atatürk'ün liderliğinde 30 Ağustos zaferinden sonra Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Milli mücadele Türk ulusunun istiklal ateşi ile başlamış, 30 Ağustos tarihinde düşmanın yenilgisi ile sona ermiştir. Bu zafer yüce Türk milletinin en zor şartlarda bile egemenliği, özgürlüğü söz konusu olduğunda nasıl şahlandığını, birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunu gösteren benzersiz bir örnek olmuştur. Bu zafer sadece savaşa son vermekle kalmamış aynı zamanda çağdaş bir ülkeyi yaratmak için ilk kıvılcım olmuştur. Sonsuza kadar kutlayacağımıza yürekten inandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı günümüzde ayrı bir önem kazanmıştır" dedi.

Güçlü bir Türkiye'yi tehlikeli görenlerin gaflet ve delalet içinde olduklarını belirten Binbaşı Ercan,"Bu insanlar sinsi planlarını sürdürmektedirler. Unutulmamalıdır ki; tek Cumhuriyet vardır. O da Mustafa Kemal Atatürk'ün kuruduğu tek vatan, tek bayrak ve tek dilden oluşan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Cumhuriyet Türk halkının varlık nedeni, vazgeçilmezi ve geleceğidir. Cumhuriyet, Türk halkının kaynaşarak et ve tırnak gibi birleştiği kurtuluş mücadelesinin adıdır. Bugün Cumhuriyet ağacını dikenlere gösterilen kin ve nefreti anlamak mümkün değildir. Bu cumhuriyeti kuranlara her koldan saldırıyorlar. Biz biliyoruz ki; bu topraklarda Atatürk demek çağdaşlaşmanın adıdır. Atatürk demek üretmek demektir. Tam bağımsız olma yolunda ilerlemedir, laikliktir, milli birliğimiz ve bölünmez bütünlüğümüzdür. Şunu asla unutmayın; bu vatan asla sahipsiz değildir. 92 yıl önce bu vatanı parçalayamadılar ama hala bunun için uğraşıyorlar. Bu ülkede uygarca yaşamak için kanunların insanlara yüklediği emirleri uygulamak adına canları pahasına her şeyi feda ederken hiç hak etmedikleri haksızlıklarla karşı karşıya kaldılar. Ancak tüm bunlara rağmen yüce Türk milleti müsterih olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş ve asla taviz vermeyen kararlılığı, üstün millet sevgisi, cesareti ile var olmaya devam edecektir. Bizim tek liderimiz vardır Atatürk, tek düşüncemiz Cumhuriyet, tek dil biliriz ve tek bayrağımız vardır o da Türk bayrağıdır. Vatan sağ olsun, milletimiz var olsun, Cumhuriyetimiz payidar kalsın" diyerek sözlerini tamamladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yücel Ercan Çeşme Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title