Haberler

Çeşitli İllerden Gaziler, 19 Eylül'de Ankara'da Misafir Edilecek

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, farklı illerden gelecek gazileri Ankara'da misafir edecek.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki duyuruya göre, Gaziler Günü dolayısıyla Ankara'da 18-20 Eylül arasında gerçekleştirilecek etkinliğe, tüm gazileri temsilen 22 gazi ve ailesi katılacak. Davetiyeler, Genelkurmay Başkanı adına, garnizon komutanları tarafından gazilere takdim edildi.

Öte yandan; Genelkurmay Başkanlığınca gönderilen 10 tekerlekli sandalyenin, Kabil Şehir Polisi Karargahında, Afgan halkının ve ülkesinin güvenliği için çalışırken yaralanmış ve ileri derecede engelli durumuna düşmüş 10 gazi polise, Kabil Eğitim Yardım ve Danışma Komutanlığınca 2 Eylül'de teslim edildiği duyuruldu.

Kabil Eğitim Yardım ve Danışma Komutanlığı, Sivil Asker İş Birliği faaliyetleri kapsamında, 3 Eylül'de, kırtasiye yardım malzemelerini, Kabil'deki Bagrami Kız Lisesi'nde öğrenim gören bin 93 kız öğrenciye dağıttı.

Bu arada; Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı ve Müşterek Bölgesel Birlik-Güney Komutanlığı Devir Teslim Töreni, 8 Eylül'de Sultan Murat kışlasında icra edildi. Törende, Topçu Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu, 8 Eylül 2013'te devraldığı görevini, Topçu Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu'na devretti.

-Çukurca'da hudut komutanlığına ziyaret

Hakkari'de, Çukurca merkez ve bağlı köy muhtarları, 2 Eylül'de, Kara Kuvvetlerine bağlı 2'nci Hudut Tugay Komutanlığını ziyaret etti.

İzmir Menteş'teki ATAT Bölge Birlik Komutanlığı'nda, 09-11 Eylül arasında, harbiyelilerin eğitim, atış ve tatbikatları icra edildi.

Jandarma Eğitim Birliklerinde, 05 Eylül'de, 1994/3 devre acemiler ile 356/1'inci grup kısa dönem yükümlülerinin ant içme törenleri gerçekleştirildi.

Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülen ve 22 Mayıs 2014'te fiilen başlatılan "Türkiye'de Suç Analizi ve Suç Önleme Kapasitesinin Geliştirilmesi AB Projesi" için 9 Eylül'de Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Konferans Salonunda tören düzenlendi.

-"Kadına yönelik şiddetin önlenmesi" için kampanya

Balıkesir'deki, Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda, 1'inci sınıf öğrencilerinin ant içme töreni, 12 Eylül'de 948 askeri öğrencinin katılımı ile yapıldı.

Jandarma Genel Komutanlığınca hazırlanan, Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından finanse edilen ve 23 Temmuz 2013'te başlatılan "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" kapsamında, kurumlar arası iş birliğini artırmak ve toplumda bilinç oluşturmak maksadıyla 30 ilde çalıştay düzenlenmesi planlandı.

Daha önce Yozgat, Zonguldak, Konya, Manisa, İzmir, Rize, Şanlıurfa, Muğla, Ordu ve Samsun'da icra edilen çalıştayların sonuncusu 10 Eylül'de Tokat'ta yapıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Genelkurmay Başkanlığı Kabil Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title