Haberler

Cerrahlar Urfa'da Buluştu

Güncelleme:

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği'nin Harran Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi anabilim dalı ile ortaklaşa düzenlediği 'Muhimal İnveziu Robotik Girişimler Ve Renal Yetmezlikte Damar Erişimi' konulu bilimsel etkinlik, Dedeman Otel'de yapıldı.

Bilimsel etkinliğin açılışında konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, "Üniversitemizin 22. kuruluş yıldönümüne de denk gelen bu toplantının Şanlıurfa'da yapılması bizleri oldukça memnun etmiştir. Kalp-damar cerrahisi özveri gerektiren bir branş olup, yoğun çalışma gerektiriyor. Bu branşa gönül vermiş hekimlerimizden dolayı üniversitemiz, tercih edilen bir hastane haline gelmiştir. Vizyonumuzun genişliği, bilimsel performansımızın üst düzeyde oluşu nedeniyle kalp-damar cerrahisinde çok yol kat ettik" dedi.

Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği başkanı Prof. Dr Ali Gürbüz'de böyle bir toplantıyı dünyanın ilk üniversitesinde yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Toplantıya ev sahipliği yapan Harran Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı başkanı Doç. Dr. Mustafa Göz da buluşmanın esas amacının, damar cerrahisindeki tüm modern cerrahi uygulamalarını dünya ile eş zamanlı Şanlıurfa ve bölge halkına sunmak olduğunu söyledi. Doç. Dr. Göz, "Bilimsel toplantı ve kongrelerden üst düzeyde klinik olarak faydalanmak, üniversitemize gelen misafir hocalarımız ile birlikte kendi deneyimlerimizi de tıp dünyasına aktarmak için bir araya geldik. Toplantıya tüm çevre illerdeki kalp ve damar cerrahlarının yanı sıra İstanbul, İzmir, Konya, Bursa ve Erzurum gibi illerden de katılım oldu. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title