Haberler

Çermik Kaymakamından Gençlere Nasihat; Kendinizi Geliştirmelisiniz

Güncelleme:

SODES projesi kapsamında başarılı ve maddi durumu yerinde olmayan öğrenciler başarılarına devam ediyor. Kaymakamlık tarafından dershaneye gönderilen 100 öğrenciden 40 tanesi 4 yıllık fakülteye yerleşirken, 23 öğrenci de meslek yüksekokullarına yerleşmeye hak kazandı.

Sonuçların açıklanması ile birlikte öğrenciler Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Mimar Batmaz, başarılı olan öğrencilerle gurur duyduğunu söyledi. İTÜ Mimarlık, Hacettepe Eczacılık, 9 Eylül Şehir ve Planlama, ODTÜ Okul Öncesi Öğretmenliği, Marmara Diyet ve Beslenme Uzmanı, Fırat Üniversitesi Metalürji Mühendisliği, İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği, Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümlerini kazanan 8 öğrenci kendilerine verdikleri destekten dolayı Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'a teşekkür ettiler.

Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, bundan sonra da kendilerine her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek şöyle konuştu;

"Asıl iş bundan sonra başlıyor. Bundan sonra ayaklarınız üzerinde durmalısınız. Eğer kendinizi geliştiremezseniz, bu bölümlerin anlamı da yok. İstemediğiniz bölümleri kazanırsanız başarılı da olamazsınız, mutluluk da gelmez. Siz sadece üniversitede hocanın anlattığıyla yetinmemelisiniz. Çünkü orada hoca anlatır gider, sizin anlayıp anlamadığınızı sormaz. Bunun için kitap ve derslerinizle ilgili makaleler okuyun. Okulun en iyisi olmaya odaklanın. Birden fazla yabancı dil sizin avantajınıza olacak. Batıdaki insanların doğuya karşı olan ön yargılarını kıracak olan sizlersiniz. Biz, dışarıda ziyaret ettiğimiz yerlerde Çermikli hemşerilerimizin dürüstlüğüyle anıldıklarına şahit olduk. Sizlerin de ilçemizi Diyarbakır'ı en güzel şekilde duruşunuzla, misafirperverliğinizle, yardımseverliğinizle temsil edeceğinize inanıyorum."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mimar Sinan Batmaz Diyarbakır Çermik Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title