Haberler

Çermik'in Projeleri Kabul Edildi

Diyarbakır’ın Çermik İlçe Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren GAP Proje Ofisi tarafından hazırlanan arıcılığı ve ipekböcekçiliği geliştirme projeleri GAP idaresi tarafından kabul edildi.

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren GAP Proje Ofisi tarafından hazırlanan arıcılığı ve ipekböcekçiliği geliştirme projeleri GAP idaresi tarafından kabul edildi.

İlçe Kaymakamı Remzi Demir, kaymakamlık tarafından hazırlanan Çermik'te arıcılığı ve ipekböcekçiliğini geliştirme projelerinin GAP idaresi tarafından kabul edildiğini belirterek, arıcılığı geliştirme projesiyle, bu projeden yararlanacak 40 kişiye 30 adet ve 1 takım arıcılık seti verilerek, arıcılık yapmalarının sağlanacağını ifade etti. Kaymakam Demir, bu proje çerçevesinde toplamda bin 200 adet arılı kovan ve 40 takım arıcılık seti alınacağını vurgulayarak, projenin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini 2016 yılı Nisan ve Mayıs aylarında arıcılık yapanlara arılı kovanlarının teslim edileceğini söyledi.

Kaymakam Demir, ilçenin kırsal kesiminde yaşayan vatandaşların gelirlerini arttırma ve istihdama katkı sunma amacıyla hazırladıkları projeler çerçevesinde GAP idaresine sunulan ipekböcekçiliğini geliştirme projesinin de kabul gördüğünü anlatarak, proje kapsamında 20 kişinin faydalanacağını, ipekböcekçiliği projesi ile Kayagediği Mahallesi'nin pilot mahalle olacağını ve burada 400 metrekarelik bir besleme evi yapacaklarını söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Diyarbakır Çermik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title