Haberler

Diyarbakır Çermik'in Çehresi Değişecek

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının çok önemli projeleri uygulamaya konulacak.

Bölgenin en önemli kaplıca turizmi merkezi olan Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı önemli yatırımlar gerçekleştirmeyi planlıyor. Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, ilçenin turizminden en üst düzeyde pay alması için çalışmaların başladığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk ile birlikte, ilçe çarşısını gezen ve esnaflarla görüşen Kaymakam Batmaz, kaplıca turizminin en önemli merkezlerinden olan ilçenin, gerekli yerli ve gerekse yabancı turistleri çekmesi ve daha fazla turizmden pay alması için yoğun çaba içerisine girdiklerini bildirdi.

ŞANLURFA-GAZİANTEP ÖRNEĞİ

Diyarbakır'ın en eski ilçesi olan Çermik'te özellikle yaz aylarında ağırlığı bölge illerinden olmak üzere binlerce insanın geldiğini, hedeflerinin Türkiye'nin bütün illerinden ve yurtdışından turistleri ilçeye çekmek olduğunu bildiren Kaymakam Batmaz, öncelikle çarşıda düzenleme yapılması, Şanlıurfa ve Gaziantep'teki örnek çarşılar konumuna getirmeyi planladıklarını kaydetti.

Konuyla ilgili esnaflarla toplantı yapacaklarını, orada da konunun enine boyuna görüşüleceğini, böylece çarşı içerisinde ne yapılabilirin net olarak ortaya çıkacağını kaydeden Kaymakam Batmaz, "Çarşı içerisinde esnaflarımızın da yapacağı katkıyla turizme yönelik de olacak düzenlemeyi yapacağımızı umuyorum. Alt yapısından üst yapısına kadar tamamen yenilenecek olan çarşı, hem göze hitap edecek hem de tertemiz, pırıl pırıl bir ortamda gelen misafirlere hizmet sunacak. Bu da esnafımızın daha fazla kazanması, ilçemizin turizmden daha fazla pay almasını sağlayacak" dedi.

Esnaflar, Kaymakam Batmaz'dan özellikle çarşı içerisinin trafiğe ya tamamen kapatılmasını ya da tek yönlü olarak açık bırakılmasını isteyerek, özellikle Pazartesi ve Cuma günleri, araç trafiğinden iş yapamaz duruma geldiklerini, yapılacak düzenlemenin kendilerini de mutlu edeceğini söylediler.

GELİNCİK-SİNEK ÇAYI VADİSİ

Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Sinek çayı vadisinin ve Gelincik Dağı'nı da turizme açılmasının planlandığını, yapacakları incelemelerde de buralarda ne gizi proje uygulanacağını belirleyeceklerini açıkladı. Kaymakam, "İlçeye gelenlerin Sinek Çayı kıyısında temiz bir ortamda dinlenme ve piknik yapmalarını sağlamak amacıyla piknik alanları oluşturulabilir. Gelincik Dağına çıkış yolu yapılıp, orada da tesisiler oluşturularak, gelen misafirlerin tarihi mekânda güzel bir ortamda günlerini değerlendirmelerini sağlamayı planlıyoruz. Bunların tümü incelemelerden ve görüşmelerden sonra netlik kazanacaktır" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk, çarşı içerisinde, Sinek Çayı vadisinde ve Gelincik dağında yapılacak incelemelerden sonra neler yapabileceklerini ortaya konulacağını, daha sonra da bunun projelendirileceğini ve gerçekleştirilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mimar Sinan Batmaz Diyarbakır Gaziantep Çermik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title