Haberler

Çermik İlçesine 20 Milyonluk Yatırım

Çermik Melike Belkıs Kaplıcaları’nda Çermikli İş adamları Yunus Yıldız ve Ömer Özkan’ın yaptıkları 20 milyon değerindeki yatırım olan Gıran Park Termal Otel bölgenin en lüks oteli olmanın yanı sıra 5 yıldızlı oteldeki termal suyu da bir çok hastalığa şifa kaynağı oluyor.

Çermik Melike Belkıs Kaplıcaları'nda Çermikli İş adamları Yunus Yıldız ve Ömer Özkan'ın yaptıkları 20 milyon değerindeki yatırım olan Gıran Park Termal Otel bölgenin en lüks oteli olmanın yanı sıra 5 yıldızlı oteldeki termal suyu da bir çok hastalığa şifa kaynağı oluyor.

Çermik ilçesinde 5 yıldızlı otel işletmecilerinden Yunus Yıldız, bu yatırım ile Diyarbakır ve Güneydoğu'ya vefa borcunu ödemeye çalıştığını söyledi. Avrupa standlarında inşa edilen otelde kaplıca suyunun sağlık turizmine kazandırılmasının Diyarbakır, bölge ve ülkeye önemli bir değer daha kattığını belirten Yunus Yıldız "Memleketimin Diyarbakır olması ve bu hizmetleri Diyarbakır'a ile tüm Güneydoğu'ya vefa borcu olarak görmem yatırımlarımın bu bölgede olmasını sağlamıştır. Doğduğum yer olan Çermik ilçesine ve Çermik halkına karşı kendimi hep sorumlu hissediyorum. Benim bu insanlara bu topraklara vefa borcum var. Bundan dolayıdır ki iş adamlarımızın Doğu ve Güneydoğu'dan yatırımlarını uzaklaştırdığı bu dönemde ben ve ailem yatırımlarımızı bu bölgeye ve halkımıza yaptık. Bölge halkımız her şeyin en iyisine layıktır. Daha önce kaplıca turizmi için bir çok vatandaşımız bölge dışına gitmek zorunda kalırken şuan yurt dışından gelen bir çok vatandaşımız var" dedi.

500 kişiye istihdam sağlıyor

İş adamı ve işletme sahibi Yunus Yıldız, yaptıkları yatırım ile bölgede 500 kişiye iş imkanı sağladıklarını söyledi. Yıldız, "Daha önceden bölgemizde kaplıca turizmi ile ilgili tam donanımlı kapsamlı bir tesis yoktu biz yaptığımız bu yatırım Gıran Park Termal Otel ile hizmeti vatandaşımızın ayağına getirdik. Yine önemli olan bir konu ise bölgemizdeki istihdam sorunudur. Hükümetimizin attığı olumlu adımlarla beraber biz de kendi bünyemizde yaptığımız yatırımlarla 500 kişiye istihdam sağladık. Bölgemizin sosyo-ekonomik kültürel yapısı da göz önüne alınırsa ki bu sayıyı 5 ile çarparsak yaklaşık 2 bin 500 kişiyi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altına alıp devletimizi de büyük bir yükten kurtamış olduk. Bu çalışmalarımız ve yatırımlarımızla ülkemiz ve bölgemizin istihdam konusuna bir nebze katkıda bulunmuşsak ne mutlu bize. Şahsım olarak benim en büyük mutluluğum idealim yaptığımız yatırımlarla her geçen gün istihdam sayısına katkıda bulunabilmektir. Elbette ki ülkemizde yatırımlara ve istihdama en çok ihtiyaç duyulan bu bölgenin bizim yatırımlarımızın ana merkezimiz olması bana ve aileme her zaman gurur vermektedir" diye konuştu.

38 bin metrekare üzerinde 5 yıldızlı otel

Yaptıkları yatırım ile bölgeye kaliteli hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyleyen Yıldız, "Bizim amacımız yaptığımız yatırımlarda her zaman en yüksek teknolojiyi ve kaliteli hizmet anlayışını bölgemize ve ülkemize kazandırıp istihdama daha çok katkı sağlamaktır. Bu bilinçle en son olarak Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 38 bin metrekarelik bir alanda 16 bin metrekarelik kapalı alan üzerine inşa ettiğimiz 5 yıldızlı Gıran Park Termal Otel oldu. Otelimiz 4'ü suit oda olmak üzere 82 oda ve 240 yatak kapasitelidir. Otelimizin bünyesinde SPA merkezi, masaj odaları, çamur banyosu, tuz odası, fin hamamı, sauna ve Türkiye'nin en büyük Türk hamamı, soğuk ve sıcak havuzlar bulunmaktadır. Gıran Park Termal Otel'deki kaplıca suyumuz Sağlık Bakanlığı??tarafından analizleri yapılmış insan sağlığına elverişli olduğu görülmüştür" şeklinde konuştu.

Şifa kaynağı

Yıldız, tıbbi açıdan yapılan değerlendirmelerde ise otellerindeki kaplıca suyunun bir çok hastalığa da şifa olduğunun tescillendiğini söyledi. Yıldaz, "Otelimizdeki kaplıca suyu iltahap romatizmalarına, kronik bel ağrıları, kireçlenmeler, eklem hastalıkları, kas ağrıları ve kas romatizmaları, yaralanma ve cilt hastalıkları, yumuşak doku hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, genel stres bozuklukları, spor yaralanmaları ve tedavisi, kadın hastalıkları, kemik erimesi, idrar yolları ve safra kesesi rahatsızlıkları gibi durumlarda etkili ve şifalı olduğu tescillidir" ifadeleri kullanıldı.

Otelde teknoloji ve konfor üst seviyede

Otelde teknolojinin de en üst seviyede olduğunu belirten Yıldız, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Otelimizde konaklayan misafirlerimizin rahatı ve konforu için hiçbir şeyden kaçınmadık teknolojik olarak en üst seviyedeyiz. Gıran Park Termal Otelimiz yeni faaliyete girmesine rağmen Türkiye'nin hemen her bölgesinden tutunda yurt dışından gelen misafirlerimizi bile ağırlamaktadır. Bu durum bölgemiz açısından önem arz ediyor. Ben buradan tüm iş adamlarımıza da bölgemize yatırım yapmaları için çağrıda bulunuyorum. Bizim memleketimiz insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Gelin el ele verip memleketimizi kalkındıralım. Bizden önceki iş adamlarımızın yaptığı gibi yatırımlarımızı dışarıya değil, kendi bölgemize yapalım. Diyarbakır evliyalar şehridir bu güzel şehrimizin ilçelerine de hizmet benim için onurdur, sözde hizmet yapmıyoruz özde hizmet yapıyoruz. Allah'ın izniyle en güzel hizmeti çermik ilçemize yapacağız". - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Ömer Özkan Termal Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title