Haberler

Çermik'e 9 Katlı Kültür Merkezi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik İlçesine 9 katlı modern kültür merkezi kazandırılıyor. Merkezde, okuma salonları, lüks yatakhane ve dinlenme salonları olacak.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesine modern kültür merkezi kazandırılıyor. 9 katlı olacak merkezde, okuma salonları, lüks yatakhane ve yemekhane, dinlenme salonları olacak. Kültür merkezi yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilecek.

Berra Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Arif Bayram yaptığı açıklamada, ilçede göreve başladığı günden bu yana modern bir kültür merkezini ilçeye kazandırmayı planladığını, bunu da gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Fatih caddesinde yaklaşık 6 ay önce temelini attıkları 9 katlı kültür merkezinin, yüzde 80'nlik bölümünün tamamlandığını bildiren Taş, şöyle konuştu;

"Tamamen hayırsever işadamlarımızın katkıları ve desteği ile yaptırılan kültür merkezi, ilçemizin yüz akı olacak. Böyle bir tesise ihtiyaç vardı. Kültür merkezimizde okuma salonları, modern yemekhane ve erkek öğrenci yurdu, gençlik merkezi, rehberlik salonu ve kişisel gelişim, sosyal yaşam alanları, hobi odaları, bilişim ve teknoloji odaları, sinema ve konferans salonu olacak. İhtiyaç sahibi öğrencilere eğitim salonu tahsis edilecek. İlçemize gelecek misafirleri burada en iyi şekilde karşılayabileceğiz. En üst katımız, yani çatı katı yemekhane olarak ayrıldı. Okuma salonlarında ve yemekhane de 200 öğrenci aynı anda yemek yiyebilecek, okuma salonunu kullanabilecek. Burada öğrencilerimiz, doğaya nazır ferah bir ortamda yemeklerini yiyecek, kahvaltılarını yapabilecek. Keza aynı durum gelecek misafirleri için de olacak."

Kaloriferli ve merkezi soğutma sistemli olacak kültür merkezinin yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceğini de açıklayan Arif Bayram Taş, "Bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yoğun bir çalışma ile kültür merkezini ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı ölçülerde olmasa da Çüngüş ilçemizde de 3 katlı modern bir kültür merkezini de komşu ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Buradaki kültür merkezi de yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilecek. Bize bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyorum. Mutlu bir gelecek için, öğrencilere sahip çıkma adına bu kompleksimiz eğitim için hazırlandı" dedi.


Anafen dershanesinin 300 öğrenci kapasiteli olacağını da bildiren Taş, "ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye okuma salonunu, gençlik merkezinde de yine 150 öğrenciye hizmet verilecek. Erkek öğrenci yurdumuzda 150 kalabilecek, konferans ve sinema salonundan da en az 150 öğrenci yararlanacak" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Arif Bayram Diyarbakır Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title