Haberler

Çermik 5 Dilde Tanıtılacak

Güncelleme:

Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, ilçenin Türkçe, İngilizce, Arapça, Kürtçe ve Zazaca ile tanıtılacağını söyledi.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesinin her yönüyle bütün dünyada tanınmasını sağlayacak olan tanıtım filminin hazır olduğu belirtildi. Film önümüzdeki günlerde gösterime girecek. Tanıtım filmi 5 dilde olacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, ilçenin tanıtımına önemli katkı sunacağına inandıkları tanıtım filminde son aşamaya gelindiğini söyledi.
Kaymakam Batmaz, tanıtım filminin Türkçe, İngilizce, Arapça, Kürtçe halinin bittiğini, son olarak Zazaca seslendirmesinin kaldığını, bunun da en zor aşaması olduğunu söyledi. Kaymakam Batmaz, şöyle konuştu;

"Bunun da nedeni Çermik Zazaca'sının da seslendirmede olmasını istedik. O yüzden en zoru Zazaca oluyor. Şu anda o seslendirmede yapılıyor. Bunun için biri yabancı olmak zere üç kişi seslendirmesini yapıyor. O da bittiği zaman tamamen hazır hale gelecek. Finansmanını GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın üstlendiği, proje ise Kaymakamlığımız tarafından hazırladığı bu tanıtım filmi, Çermik'in tarihi ve doğal güzellikleri ve kaplıca gibi diğer sahip olduğu zenginliği ortaya koyacak.

YABANARDI ŞELALESİ DE VAR

Bilinmeyen tarihi güzellikler varsa ve insanlar bu güzellikleri bilmiyorlarsa, bu güzellikler de pek bir anlam ifade etmiyor. Bu tanıtım filmi ile birlikte Batı'dan ilçemize gelmeyen vatandaşlarımıza, bizler gideceğiz. Tanıtım filminde; 40 odası bulunan Beyler Sarayı, Saray Hamamı, Ulu Cami, Medrese Cami, Bölgede tek olma konumunda olan Sinegog, Haburman Köprüsü, Gelincik Dağı, Kaplıcalar, Şeyhandede ve Yabanardı Şelaleleri gibi birçok tarihi ve turistik güzellikleri insanların gözleri önüne sereceğiz. Toplam 18 dakika olan tanıtım filminin 3 dakikalık fragmanı da var"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mimar Sinan Batmaz Çermik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title