Haberler

Çerkezköy'de Spor Kompleksi, Piknik Alanı ve Park Açılışı

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Ortak Projeler’ kapsamında hayata geçirdiği İstasyon Mahallesi Spor Kompleksi, Kartaltepe Piknik Alanı 1. Etap Çalışması ve Şehit Teğmen Akın Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldıİstasyon Mahallesi’nde yapılan Spor Kompleksi’nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’nin 2015 yılı çalışmalarının içerisinde yer aldığı bir sunumla başladı.

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 'Ortak Projeler' kapsamında hayata geçirdiği İstasyon Mahallesi Spor Kompleksi, Kartaltepe Piknik Alanı 1. Etap Çalışması ve Şehit Teğmen Akın Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı

İstasyon Mahallesi'nde yapılan Spor Kompleksi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çerkezköy Belediyesi'nin 2015 yılı çalışmalarının içerisinde yer aldığı bir sunumla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, 2015 yılının son haftasında olunduğunu hatırlatarak, "2015 yılının son haftasındayız. Acısı ile tatlısıyla bir yılı geride bıraktık. 2015 yılında kısıtlı bütçelere rağmen kendi penceremizden baktığımızda yoğun bir yıl yaşadık diyebiliriz" dedi.

"Arkadaşlarımız çalışmalarımız sunum olarak hazırlamışlar. Demirli beton yol çalışmaları, Belediyemizin sıcak asfalt çalışmaları. Yine Büyükşehir Belediyemizin asfalt çalışmaları, kavşak düzenlemeleri, Çerkezköy ilçemizde parklarda ciddi yenilemeler, yeni yapılan parklar" diye sözlerine devam eden Belediye Başkanı Vahap Akay. "Eğitimde çeşitli kurslarla hizmet veriyoruz. Dikiş-nakış, rölyef, ebru, pilates gibi kurslarımızla vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Yaz okullarında yüzlerce öğrenciye eğitim verdik. Öğrencilerimize destek olduk. Okullarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Çerkezköy'ün en temel sorununa TESKİ'miz müdahale ediyor. Çerkezköyümüzü sel baskınlarından kurtaracak, belki de en önemli ve en hayati önem taşıyan projesinin inşaatı devam ediyor. Bir kolu Barbaros Caddesi'nden başlıyor, İmar Sitesi'nden Küçük Sanayi Sitesi ile Çorlu Deresi'ne bağlanıyor. Diğer kol Kartal Sokak'tan Pınarça Deresi'ne 1800'lük hatlarla deşarj oluyor. TESKİ Genel Müdürümüz Şafak Başa ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a proje için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çerkezköy için çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Akay, "Bugünkü açılışlarımız Büyükşehir Belediyemiz ile ortak projeler olarak hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 3 projemiz ile ilgili biraz açıklamalarda bulunmak istiyorum. Birincisi Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'ndeki parkımız. Halı sahaların olduğu alan kötü durumda bir tesis ve otlar içerisinde bakımsız bir alandı. Tesisi yıktık, yerine 450 metrekare prefabrik yeni bir tesis kurduk, halı sahaları yeniledik ve 4 bin 500 metre karelik yürüyüş yolları, oturma grupları, çocuk oyun alanları ile yani güzel bir alanı kazandırmış olduk. Bu alan Büyükşehir Belediyemizin yapacağı Kültür Parkı'nın kollarından biri olacak aynı zamanda. Çerkezköyümüzü yeşil alanlarla, sosyal alanlarla kuşatacağız. Bu yüzden bu yıl Büyükşehir Belediyemizce temeli atılacak Kültür Parkı'mızı çok önemsiyoruz. Kültür Park Projesi Çerkezköy'ün en önemli bölgesine yapılacak ve çeşitli kollarla her alana uzanacak. İkinci olarak bu yıl Kartaltepe Piknik Alanımızın 1. etap çalışmasını tamamladık. 3000 metre yürüyüş parkuru, dinlenme alanları, oturma gruplar, yeni piknik masalar, barbeküler, yenilenen basketbol sahaları, tenis kortları ile güzelleştirdik ve hizmete açıyoruz" diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, 2016 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kesenin ağzını açtıklarını, bütün güçleri ve birimleri ile 2016 yılını yatırım ve atılım yılı olarak gördüklerini belirtti. Albayrak, yüzde 43'ü aspes olan Çerkezköy'ün su şebekesini baştan aşağı yenileyeceklerini, Kızılpınar'ın altyapı ve kanalizasyon ihalesini yaptıklarını ve çalışmaların 2016 yılında başlayacağını belirterek, Kültür Merkezi, Kızılpınar'a okul yatırımlarının temelinin önümüzdeki aylarda atılacağını, Kültür Park Projesi'nin startını vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından tesislerin açılış kurdelası kesilerek, açılan tesisler gezdirildi. Açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile eşi Güliz Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ile eşi Müjgan Karagöz, Çerkezköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, 1911 Çerkezköy Spor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Narçın ve futbolcular, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışa katılan Karizma Basketbol Show ve Akrobasi Gurubu gösterisi ile Edirne Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ile Çerkezköy Belediye Gençlik Spor Kulübü Bayan takımlarının basketbol karşılaşması izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Albayrak Vahap Akay Çerkezköy Tekirdağ Yerel Haberler

title