Haberler

Çerkezköy'de Hükümet Konağı Su Altında

Güncelleme:

Çerkezköy'de etkili olan sağanak yağış sokakları göle çevirirken, çok sayıda kamu binası da sular altında kaldı.

Çerkezköy'de HÜKÜMET KONAĞI SU ALTINDA (3)

120 EVİ SU BASTI, 100 KİŞİ KURTARILDI

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde dün gece etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirirken, çok sayıda kamu binası da sular altında kaldı. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, kriz masasına şu ana kadar gelen tüm yardım ihbarlarının tamamına cevap verildiğini, 100 kişinin AFAD ekiplerince kurtarıldığını ve 120 evi de su bastığını açıkladı.

İnce, "Dün gece başlayana sağanak yağışın hemen ardından kriz masamızı oluşturduk. Kısa sürede yağışın sele dönüşmesinin ardından Tekirdağ AFAD ekipleri ile irtibata geçtik. Su kuyularını besleyen elektrik hatları için çalışmalar devam ediyor. En kısa zamanda diğer su kuyularımız da faal olarak çalışmaya başlayacak. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından suyun temizliğine ilişkin çalışma yapıyor. İlçe merkezinde kolektör hatlarının uygun olduğu ölçekte suyun tahliye işlemleri yapılıyor. Selden mahsur kalan 30 vatandaşımızı geçici olarak spor salonuna yerleştirdik. Mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesiyle ilgili olarak Kızılay gerekli çalışmaları başlattı" diye konuştu.

Sel felaketinde 120 evi su bastığına ilişkin belediyeye başvuruda bulunulduğunu söyleyen İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediye araçları ve piyasadan temin edilen iş makineleri ile kurtarma ve tahliye yapıldı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen 3 ayrı ekiple hasar tespit çalışmalarına başlandı. Bazı bölgelerdeki su seviyesinin yüksek olmasından dolayı bu evlere girilemiyor. Bunun içinde su seviyesinin düşmesinin ardından bu bölgelerde hasar tespit çalışmasına başlayacağız"

"BU BÜYÜK BİR FALEKETTİR"

Çerkezköy'de yaşanan sel felaketinin ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bölgede bir hafta içinde yaşananların büyük bir afet olduğunu ifade eden Köprülü "Bölgemizde son bir haftada yaşanan yağışlar son derece etkili olmuş ve çok sayıda vatandaşımızda mağdur olmuştur. Bu vatandaşlarımızın zararları büyüktür. Bu zararların biran evvel giderilmesi için önlem alınması lazım. Bu önlemlerin başında da bu bölgeye belirli avantajlar ve ayrıcalıklar sağlanması gerekiyor. Vergiler, kamu kurum ve kuruluşlara olan borçlarla ilgili ertelemeler yapılması lazım ki hem esnafın, sanayicinin ve çiftçinin zararları giderilsin" şeklinde konuştu.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ELEKTRİK KESİLDİ

Güvenlik gerekçesiyle Çerkezköy'ün yağmurdan etkilenen bazı kesimlerine elektrik akımı verilemiyor. Ayrıca ilçe genelinde su kesintisi yaşanıyor. Kurtarma ekipleri, Tekirdağ ve İstanbul'dan Çerkezköy'e getirilen jeneratörlerle su tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede bulunan Çerkezköy Adliyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği, Polisevi, Kaymakamlık konutu, Askeri lojmanların yanı sıra çok sayıda ev ve iş yeri hala sular altında. Yoğun yağmur sularının bulunduğu Hükümet Caddesi'nde su seviyesinde ise düşüş yaşandı. Bölgede su tahliye ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

MY,ŞK(LK/AAA) - Tekirdağ / Çerkezköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emre Köprülü Gökhan İnce Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title