Haberler

Çerkezköy AK Parti İlçe Başkanı Demirbağ Açıklaması

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ilçe teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ilçe teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi. HAS Parti Genel Başkanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçişine yönelik yapmış olduğu değerlendirmelere eleştiri getiren MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu'ya isim vermeden cevap veren Demirbağ, sert ifadeler kullandı. AK Parti'nin milletin ihtiyaçları doğrultusunda kurulduğunu iddia eden Alaettin Demirbağ, "AK Parti, bu milletin sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal ihtiyaçlarına cevap verebilme adına doğdu. Bu doğrultuda da siyaset yapmaya devam ediyor" diye konuştu.

Demirbağ, AK Parti'nin kırmızı çizgilerini kabul eden herkese kapılarının açık olduğunu ifade ederek "Bizleri olduğumuz gibi kabul edenlerin AK Parti'de siyaset yapması son derece doğaldır" dedi.

Mustafa Ordu'nun "Sizin için 'Firavun' diyen birisi ile nasıl aynı safta yer alacaksınız. Siyaset bu kadar ilkesiz, tutarsız ve kaygan bir zeminde yapılmamalıdır. Bu tür siyasi ayak oyunlarına sadece vatandaşlarımızın duyarlılığı ve tercihleri son verebilir. Bundan sonra son söz seçmen vatandaşlarımızın olacaktır. Doğru tercih yaparlarsa siyaset sahnesi ilkesiz, tutarsız, çıkarcı siyasetçilerden temizlenecektir. Aksi halde düne kadar birbirine küfredenlerden özel çıkarlar için yine kol kola girdiklerine daha çok şahit oluruz. Seçmenlerimizin tercihlerinin vatanımız ve milletimiz için bugünden hayırlı olmasını dileriz" ifadelerine değinen Demirbağ, isim vermeden Ordu'ya 'kendi teşkilatına gösterdiği adaylara baksın' eleştirisinde bulundu.

MHP'nin 1999'da kendilerine katil diyenlerle işbirliği yaptığını söyleyen Demirbağ, şunları söyledi: "Dönemin başbakanı merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit hükümet ile işbirliği yapan MHP kadrolarına yönelik 'katillerle mi iş birliği yapacağız' ifadesini kullanmıştı. Ancak, el etek öperek koalisyon hükümeti kuruldu."

HAS Parti'nin AK Parti'nin siyasi çizgisinden çok farklı bir parti olmadığını belirten Demirbağ, MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan'ın 'AKP Tekirdağ İl Teşkilatı'nın yüzde 80'i MHP kökenlidir' ifadesine değindi. Alaettin Demirbağ, il başkanının böyle bir ifade ilk önce kendilerini sorgulamaları gerektiğini ifade ederek "Eğer, MHP'nin yüzde 80'i AK Parti'ye geçmişse ortada bir terslik var. Kendilerine baksınlar, değerlendirmelerini de o şekilde yapsınlar" dedi.

" Milliyetçi Hareket Partisi'nin merhum genel başkanı Alparslan Türkeş yaşasaydı 'ya AK Parti'ye geçer, ya AK Parti'ye geçme girişiminde bulunur veya AK Parti ile dirsek temasında bulunurdu" diyen Demirbağ, Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş'in AK Parti'den İstanbul Milletvekili olduğunu hatırlattı.

İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğu süre içerisinde belediye başkanları hakkında konuşmama gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Alaettin Demirbağ, Mustafa Ordu'nun Veliköy Belediyesi'ne yönelik eleştirilerine de cevap verdi. 'Partili partisiz, kim olursa olsun halkın göreve getirdiği bir belediye başkanına tahammül etmek zorundayız' diyen Demirbağ, "ciddi bir şey olduğunda elimize bilgi belge geçtiğinde gereğini yaparız. Konuşmakla bir şey olmuyor. Biz partimiz dışındaki belediye başkanlarından yardım talebi geldiğinde kendilerine gerekli katkıyı sunuyoruz.

Ortada ciddi bir şey varsa gereğini yaparız herkesin de yapmasını isteriz" ifadelerini kullandı.

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'a soruşturma izni verilmesi hakkında da konuşan Demirbağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "soruşturma izni verilmesi kişinin suçlu olması anlamına gelmiyor. Bu ve bu gibi durumlar her belediye başkanının başına gelebilir. Demek ki devletin kurumları işliyor, belediye başkanının hangi partiden olduğu fark etmiyor. Hukuk gereğini yapıyor. İnşallah bir şey çıkmayacağını düşünüyoruz."

Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne bağlı açılan Çerkezköy Diş Tedavi ve Protez Hastanesi'ne değinen Alaettin Demirbağ, şunları söyledi:

"Bu tür sağlık merkezleri ilk açıldığında bir başka merkeze bağlı açılıyor. Sonraki süreçte de bağımsız faaliyet gösteriyor. Çerkezköy Diş Tedavi ve Protez Hastanesi de Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne bağlı hizmet veriyor. İlerleyen dönemlerde bağımsız olarak hizmet verecek. Bu konuda hazırlık yapıyoruz."

Çorlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ndeki cihazların Çerkezköy Diş Tedavi ve Protez Hastanesi'nde kullanıldığı yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Demirbağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çorlu'daki bazı cihazların Çerkezköy'e getirildiğini ilk fark eden ben oldum. Gerekli müdahalelerde bulunduk. Çerkezköy Diş Tedavi ve Protez Hastanesi, Çerkezköy'e yapılmış çok güzel bir hizmet. İlk dönemlerde bazı aksaklık olabilir, ancak bunlar zamanla düzeltilecektir. Biz, Çerkezköy'e farklı gözle bakıyoruz. Her ne olursa olsun eski malzemeyi kabul etmiyoruz."

Alaettin Demirbağ son olarak kendisine yöneltilen soru üzerine AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Gençlik Kolları Başkanı Murat Yaraşır'ın istifasına değindi. Murat Yaraşır'ın görevde bulunduğu süre içerisinde özveriyle çalıştığını söyleyen Demirbağ, "Oldukça başarılı çalışmaların içerisinde yer aldı. İşleri nedeniyle istifasını sundu. İstifa etmesi AK Parti'den ayrılması anlamı taşımıyor. Yine kendisi AK Parti teşkilatında olacak" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Alaettin Demirbağ Çerkezköy Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title