Haberler

Çerkez Kültürü Esenyurt'ta Yaşatıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Çerkez Kültür Evi’nin Esenyurt Nikah Sarayı’nda organize ettiği yöresel yemekli dayanışma gecesine konuk oldu.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Çerkez Kültür Evi'nin Esenyurt Nikah Sarayı'nda organize ettiği yöresel yemekli dayanışma gecesine konuk oldu.

Esenyurt'ta yaşayan Çerkezler, dayanışma gecesinde bir araya geldi. Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleşen Çerkez Dayanışma Gecesi'ne Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geceye katılan misafirlere yöresel yemeklerden Şıpsi-Basta ve Psihalive ikram edildi ve şehitler için Çerkezce dualar okundu.

"ÇERKEZ KÜLTÜRÜNÜ UNUTMAMAK İÇİN BU ORGANİZASYONLAR GEREKLİ"

Dayanışma gecelerinin birleştirici gücü olduğunu belirten Çerkez Kültür Evi Başkanı Ömer Çötok, "Çerkez kültürümüzü unutmamak için dayanışma gecelerine devam edeceğiz. Düzenlediğimiz geceye katılarak bizleri onurlandıran Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Alevi'si, Sünni'si, Laz'ı, Çerkez'i ile milletin büyük bir aile olduğunu belirten Başkan Necmi Kadıoğlu, "Bu topraklarda hiçbir zaman kardeş kavgası olmayacaktır ve yüzyıllar boyunca kardeşçe yaşayacağız. 150 yıl önce geldiğiniz bu topraklar, sizin asıl toprağınız ve ata toprağınızdır. Kültürünüzü yaşamanız ve unutmamanız gerekmektedir "diye konuştu.

ÇERKEZ KÜLTÜRÜ YAŞATILDI

Ayrıca gecede Demir sanatları sergisi, Kafkas Halk Dansları ekibinin gösterileri ve Çerkez Swared korosundan Çerkezce şarkılar, misafirler tarafından beğeni topladı. Programın kapanışında ise Ceug (Çerkez düğünü) canlandırıldı.

Çerkezlerin her zaman Başkan Kadıoğlu'nun yanlarında olduğunu belirten Kültür Evi Başkanı Ömer Çötok, program sonrası Başkan Kadıoğlu'na plaket ve Çerkez hançeri hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esenyurt Belediyesi Necmi Kadıoğlu Yerel Haberler

title