Haberler

Çerkeslerin Gösterisi

Çerkeslerin Adana’daki gecesinde Nelkut Minikler ekibi, Sozrash Gençlik Ekibi ve Gatxe müzik grubu dansları ve şarkıları ile katılımcılara unutulmaz bir dans ve müzik ziyafeti sundu.

Çerkeslerin Adana'daki gecesinde Nelkut Minikler ekibi, Sozrash Gençlik Ekibi ve Gatxe müzik grubu dansları ve şarkıları ile katılımcılara unutulmaz bir dans ve müzik ziyafeti sundu.

Doğal Park'ta yapılan geleneksel gecede konuşan Adana Çerkes Kültür Derneği (AÇKD) Başkanı Y.Doç.Dr. İsmail Güneş, 152 yıl önce yurtlarından sürülerek Osmanlı coğrafyasına dağılan Çerkes halkların en büyük kısmının Türkiye'de yaşadığını belirterek, "152 yıldır bu coğrafyada aynı sevinçleri ve acıları paylaştık. Bu bundan sonrada böyle olacaktır. Bizleri bu gecemizde yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu gece 152 yıl önce sürgüne uğramış ve Suriye'ye yerleşmiş Çerkeslerden bazıları bugün Suriye'deki savaş nedeniyle ülkemize geldiler. Bunlardan bir kısmı bugün Nizip kampında yaşıyor ve onlar savaşın göçün açılarına dans ve müzikle tutunmaya çalışıyorlar. Bugün onları misafir ediyoruz. 152 yıl sonra burada anlamlı bir buluşma yaşanıyor" dedi.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel de konuşmasında, "Çerkesler kurtuluş savaşı kadrolarının çekirdeğini oluşturmuş, yaşadıkları topraklara bağlı nazik ve asil bir ulus olarak çarlık Rusya'sı döneminde tarihin en ağır sürgünlerinden birine muhatap olmuştur" dedi.

Gecede sahne alan Nelkut Minikler ekibi, Sozrash Gençlik Ekibi ve Gatxe müzik grubu büyüleyici dansları ve şarkıları ile katılımcılara unutulmaz bir dans ve müzik ziyafeti sundu. Gaziantep'in Nizip ilçesindeki kampından gelerek geceye katılan folklor ekibi gösterisi uzun süre ayakta alkışlanırken savaşın, zor yaşam koşullarının tüm zorluklarına rağmen sahnede gerçekleşen bu buluşma duygusal anlar yaşattı.

Gecede Gatxe müzik grubunun şarkıları eşliğinde Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ve eşi Yasemin Genel'in Çerkes dansı izleyicilerden alkış aldı.

Gecenin sonunda Sozarash ve Nelkut ekiplerini çalıştıran Erkan Kazar'a teşekkür plaketi sunuldu ve katılan tüm ekipler sahnede yerlerini aldı. Seyirciler uzun süre bu manzarayı ayakta alkışladılar. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Suriye Nizip Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title