Haberler

Çerkeslerin de Ankara'da Bir Evi Var

Yenimahalle Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda Ankara Çerkes Derneği’ne “Yap, işlet, devret” modeli ile Yaşamkent’te tahsis edilen arsa can buldu.

Yenimahalle Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda Ankara Çerkes Derneği'ne "Yap, işlet, devret" modeli ile Yaşamkent'te tahsis edilen arsa can buldu. Dernek tarafından yapımı tamamlanan Çerkes Derneği Sosyal Tesisleri, halı saha ve park düzenlenen törenle açıldı. Tesisin açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Arslankaya, Ankara Çerkes Derneği Başkanı YinalKozok, Başkan Yardımcısı Murat Kerim Ertan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesinde Yenimahalle'ye bağlı olan bölgede Başkan Fethi Yaşar tarafından kiralama yöntemi ile tahsis edilen ve inşaatına başlanan, yerel seçimler sonrası Büyükşehir Belediye Kanunu'ndaki Bütünşehir Yasası ile Çayyolu bölgesinde Çankaya Belediyesi sınırlarına geçen tesis inşaatı, derneğin öz kaynaklarıyla 1 milyon 440 bin TL'ye tamamlandı.

KÜLTÜRLERİMİZ YAŞATILMALI

Açılışta konuşan Başkan Yaşar, "Beştepe'deki dernek binanızın size dar geldiğini ve daha geniş ve güzel bir yerin sizlere lazım olduğunu söylemiştim. Bu sözümü gerçekleştirmenin onurunu yaşıyorum" dedi. TesisteÇerkes kültürünün yaşatılacağını, çocukların Çerkes geleneklerini öğrenerek yaşatacaklarını aktaran Yaşar, "Sorunlara çareler aranacak, herşeyden önce Çerkes kardeşlerimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğüne Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacaklar. Burası güzel bir merkez oldu, biz de bizden sonra gelecek başkanlar da Çerkeslere saygı gösterecek" dedi.

Tesisin bulunduğu parka Adigey Cumhuriyeti'nin Başkenti 'Maykop' isminin konulduğu müjdesini veren Başkan Taşdelen de " Bir Çerkes damadı olarak da burada bulunuyorum. Bu tesis Çerkeslerindir ve Çerkeslerin kalacaktır. Bu konuda endişeniz olmasın. Biz bu konuda üzerimize düşeni her zaman yapacağız. Burada 1864 büyük sürgünü acıları ortaklaşıp yaşıyorsak, bugün olduğu gibi sevinçlerimizi de ortak olarak çoğaltacağız. Bu imkanı hazırlayanFethi Yaşar'a ben de teşekkür ediyorum. Biz Fethi Başkanımızın verdiği büyük desteğin üzerine sadece üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Alper Taşdelen Fethi Yaşar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title