Haberler

Çerkes Sürgününün 152. Yılı

Tokat Çerkes Derneği üyeleri, Çerkes sürgününün 152. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

Tokat Çerkes Derneği üyeleri, Çerkes sürgününün 152. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

Dernek bahçesinde düzenlenen programda, Çerkeslerin 1864 yılında Rusya'nın baskısıyla Kafkasya'dan Osmanlı topraklarına zorunlu göç ettirilmesi sinevizyon ve belgesellerle anlatıldı.

Tokat Çerkes Derneği Başkanı Oğuzhan Alma, yaptığı açıklamada, Çerkes sürgününün aynı zamanda Rusya'nın yapmış olduğu soykırım olduğunu söyledi.

Çerkeslerin 152 yıl önce sürgün edildiğini belirten Alma, "152 yıl önce yaşanan fakat etkileri hala devam eden Çerkes soykırımı ve sürgünü hatırlatmak, haklı taleplerimizi dile getirmek için bugün yine bir araya geldik. 21 Mayıs Çerkes halkına büyük devletlerin ve çarlık Rusya'nın kolonyalist politikaları ve stratejik hedefleri doğrultusunda uygulanan soykırım ve sürgünün yıl dönümüdür." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kafkasya Rusya Tokat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Yerel Gazeteci:

Asıl sana yazıklar olsun ben Türk oğlu Türküm ama Türkiyede çerkesler senden benden daha sadıktır bu devlete utanmaz herif boş kafa konuşuyorsun !!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title