Haberler

Çerkes Sürgünü'nün 152. Yılı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Çerkes Sürgünü'ne ilişkin, "Zulüm ve zorluklara rağmen, bu onurlu insanların işgale karşı verdikleri kahramanca mücadeleyi tarihin unutması asla mümkün değildir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Çerkes Sürgünü'ne ilişkin, "Zulüm ve zorluklara rağmen, bu onurlu insanların işgale karşı verdikleri kahramanca mücadeleyi tarihin unutması asla mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Kamalak, Çerkes Sürgünü'nün 152. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1864'te Rus-Kafkas Savaşı sonrası bir milyonun üzerinde Çerkes'in sürgün edildiğini hatırlattı.

Zulme uğrayan Çerkes ve Kafkas halklarının kalplerinde yaşadığı acıları Türk milleti olarak paylaştıklarını ifade eden Kamalak, şunları kaydetti:

" Çarlık Rusyası'nın hukuk tanımaz politikaları ve sinsi hedefleri doğrultusunda sürgün ve soykırıma uğratılan Çerkes ve Kafkas halkları anavatanlarından koparılmıştır. Zulüm ve zorluklara rağmen, bu onurlu insanların işgale karşı verdikleri kahramanca mücadeleyi tarihin unutması asla mümkün değildir. Etnik kökeni ne olursa olsun bizim mayamızda İslam vardır, İslam kardeşliği vardır. Yine etnik kökeni ne olursa olsun, bir ve beraber çarpan yüreklerimiz, zulmün, sömürünün, sürgünün olmadığı yeni bir dünyayı mutlaka kuracaktır."

Kamalak, "Bu duygularla, büyük sürgünün yıl dönümünde Çerkes kardeşlerimizin acılarını bir kez daha paylaşıyor, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Çarlık Rusyası Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title