Haberler

Ceren'in Ölümünde Kusurlu Bulunamadı

Güncelleme:

Adana'da yüksek gerilim hattındaki akıma kapılarak yaşamını yitiren Ceren Kerpiçkesen'in ölümüyle ilgili yargılanan TEDAŞ'ın 4 görevlisi kusursuz bulundu.

Adana'da evlerinin yakınından geçen yüksek gerilim hattındaki akıma kapılarak yaşamını yitiren 12 yaşındaki Ceren Kerpiçkesen'in ölümüyle ilgili tutuksuz yargılanan TEDAŞ'ın 4 görevlisi kusursuz bulundu. Kusurlu bulunan baba Doğan Kerpiçkesen hakkında ise ölenin kızı olması nedeniyle 'ceza verilmesine yer olmadığına' karar verildi.

Olay, 24 Haziran 2010'da Havuzlubahçe Mahallesi 15029 Sokak 36 numaralı 3 katlı binanın 3'üncü katında meydana geldi. İlköğretim öğrencisi Ceren Kerpiçkesen, evlerinin merdiven boşluğunda bıçakla elma soyarken, evin 75 santimetre yakınından geçen gerilim hattındaki akıma kapılarak öldü.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, bilirkişi raporuna göre, yüzde 60 kusurlu bulunan ve olayın meydana geldiği bölgeden sorumlu olan TEDAŞ görevlileri Ali İhsan Ö., Muharrem E., Şerafettin Y. ve Adil K. ile yüzde 40 kusurlu olduğuna karar verilen baba Doğan Kerpiçkesen hakkında 'taksirle bir kişinin ölümüne neden olma' suçundan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Adana 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Olayın meydana geldiği binanın ölen babasından miras kaldığını belirten Doğan Kerpiçkesen, "Özellikle yağmurlu günlerde elektrik tellerinden kıvılcımlar çıkıyordu. Mahalle muhtarına tehlike oluşturduğunu bildirdik. Ben olay sırasında da evde değildim. Bu olaydan dolayı suçlu olduğumu düşünmüyorum" dedi.

TEDAŞ görevlileri de olay yerinde mevzuata aykırı bir durum olduğundan Ceren'in ölümünden sonra haberleri olduğunu belirterek suçlamayı kabul etmedi.

Yargılama aşamasında aldırılan bilirkişi raporunda ise TEDAŞ görevlilerinin şahsi kusurları bulunmadığı, baba Doğan Kerpiçkesen'in önlem almadığı gibi firma yetkililerine tehlikeyi bildirmediği için asli, ölen Ceren'in de tali kusurlu olduğu bildirildi.

Mahkeme hakimi, 2 yıl süren yargılama neticesinde TEDAŞ görevlisi 4 sanığın kusurları bulunmadığından beraatlarına, baba Doğan Kerpiçkesen hakkında ise 'Cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez' hükmüne göre 'ceza verilmesine yer olmadığına' karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title