Haberler

Cerattepe'de Karar Duruşması Öncesi, Artvin'de Eylem Yasağı (2)

RİZE VALİLİĞİ DE YASAK GETİRDİ

Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetleri ile ilgili Rize'de yarın görülecek duruşma öncesi Rize Valiliği de toplantı ve gösteri ile basın açıklamalarına 1 gün süreyle yasak getirdi. Konuyla ilgili Rize Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Artvin ili Cerattepe mevkiinde çıkarılması planlanan maden ile ilgili olarak 09.06.2015 tarih ve 2026 sayılı ÇED olumlu kararı yönündeki işleme karşı açılan dava, duruşmalı olarak 19.09.2016 Pazartesi günü saat 09.00'da Rize İdare Mahkemesi'nde görüleceğinden dolayı 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. Maddesi (m) bendi hükümleri uyarınca mevcut huzur ortamının devamı, kamu düzeninin bozulmaması ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; Valiliğimizin 09.09.2016 tarih ve 861 sayılı Kararı doğrultusunda 19.09.2016 Pazartesi günü duruşma öncesi, esnası ve sonrasında ilimiz genelinde yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, basın açıklaması gibi tüm etkinlikler oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesiyle yasaklanmıştır."

SOSYAL MEDYADAN EYLEM KARŞITI ÇAĞRI

Cerattepe altın madeniyle ilgili karar duruşması öncesi sosyal medyada, 'Vatansever Rizeli Gençler' imzasıyla bir bildiri paylaşıldı. Dış mihraklar tarafından halkın galeyana gelmesi sağlanarak ikinci bir Gezi Parkı ortamı oluşturulmak istendiğinin öne sürülen  bildiride, "Pazartesi günü saat 08.00'den itibaren Rize Adliyesi önünde yerimizi alacağız. Hiçbir protesto veya taşkınlığa izin vermeyeceğiz. Kimse şunu unutmasın. Burası ülkenin yıkılmaz kalesi Rize'dir, bayrağa karşı olanın hakkı kötektir. Çıkarabilecekleri taşkınlıklara ve saldırılara karşı gerekli önlem niteliğinde yardımcı envanterlerimizle geleceğiz" tehdit içeren ifadelere yer verildi.

Bildirinin yayınlanması sonrasında harekete geçen Rize Emniyet Müdürlüğü, kimlikleri açıklanmayan 2 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title