Haberler

Cerablus'ta Yakalanan YPG'linin Babası: Oğlum Türkiye'ye İade Edilsin

Güncelleme:

Suriye'nin Cerablus bölgesinde ÖSO birliklerinin operasyonları sırasında sağ ele geçirilen YPG'li S.N.'nin babası, oğlunun Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

ÖSO'nun Cerablus'ta esir aldığı YPG'li S.N.'nin babası, oğlunun Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

CERABLUS'TA ELE GEÇİRİLDİ

Suriye'nin Türkiye sınırını terör örgütü IŞİD'ten arındırılması amacıyla 24 Ağustos'ta TSK'nın desteği ile Özgür Suriye Ordusu tarafından başlatılan harekat sırasında Cerablus'un güneyinde sağ ele geçirilen ve DSG (Demokratik Suriye Güçleri) üyesi olduğu ileri sürülen S.N.'nin babası Ercan N., oğlunun Türkiye'ye teslim edilmesi için yetkilerden yardım istedi.

"BİR AKŞAM EVDEN ÇIKTI, BİR DAHA ULAŞAMADIM"

Bitlis'ten Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış'a oğluna ulaşmak için geldiğini belirten baba, "Oğlum kendi halinde işinde gücünde bir gençti. Bir akşam evden dışarı çıkan oğlumun izine bir daha ulaşamadım. Önceki gün internet sitelerinde ÖSO birlikleri tarafından operasyonda yakalandığını öğrendim." dedi.

"9 AYDIR HABER ALAMIYORUM"

Baba Ercan N. 20 yaşındaki oğlunun Türkiye tarafına teslim edilmesini ve Türkiye'de yargılanmasını istediğini belirtti. Baba Ercan N. "1 Kasım 2015 akşamı oğlum evden çıktı geç saatlere kadar eve gelmediğini görünce, çevremizdeki gidebileceği yerleri ve akrabalarımızı aradım. Telefonu kapalıydı. Çocuğumdan hiçbir haber alamadım ve dokuz aydır haber alamıyorum. En son dün internet sitesinde yayınlanan bir haberde Özgür Suriye Ordusu tarafından esir alındığını gördüm. Bitlis'ten çıkıp Karkamış'a geldim.

"YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUM"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yetkililerinden yardım istiyorum. Çocuğumu bir an evvel Türkiye'ye getirsinler. Çocuğum kandırıldı mı? Nasıl böyle bir yapının içinde yer aldığını bilemiyorum. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdum ve son olarak beni Karkamış'a yönlendirdiler. Karkamış İlçe Jandarma Komutanlığı'na uğradığımda Gaziantep Valiliği'nden haber almamı istediler. Gereken neyse Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklerine bıraktım. Çalışıyordu kendi işinde, kendi halindeydi. 9 aydır haber alamıyorduk burada bulduk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Karkamış Cerablus Bitlis Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title