Haberler

Cerablus'a "Iyilik Merkezi"

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen, pek çok alanda hizmetleri Türkiye'de tarafından karşılanan Halep'in Cerablus ilçesi, İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (İYİLİKDER) kuracağı "İyilik Merkezi"ne kavuşacak.

KEREM KOCALAR - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen, pek çok alanda hizmetleri Türkiye'de tarafından karşılanan Halep'in Cerablus ilçesi, İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (İYİLİKDER) kuracağı "İyilik Merkezi"ne kavuşacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekat kapsamında, Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus, Türkiye'nin yardım eli sayesinde bölgenin güvenli limanı haline geldi.

Suriyeliler için özgürlüğün simgesi haline gelen Cerablus'un, Fırat Kalkanı Harekatı'ndan bu yana hemen her türlü ihtiyacı Türkiye tarafından karşılanıyor.

Alt yapıdan sağlık hizmetlerine, eğitimden insani yardımlara kadar pek çok alanda Türkiye'nin yardım elinin uzandığı Cerablus'ta, yardımların dağıtılması konusunda yeni bir döneme geçiliyor. Gaziantep'teki Anadolu Platformu bünyesinde hizmet veren İYİLİKDER tarafından, Cerablus'un kent merkezindeki yaklaşık 2 dönümlük arazide "İyilik Merkezi" kuruluyor.

Araziye yerleştirilen konteynerlerde yardımların dağıtılması için çalışmalarını sürdüren dernek yetkilileri, market ve mağaza konseptinde dizayn edeceği konteynerlerde ihtiyaç sahiplerinin elinden tutacak. Dernek tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine verilecek kartlarda, "İyilik merkezi"nden alışveriş yapma imkanına kavuşacak Cerabluslular için merkez bünyesinde sosyal kafe de oluşturulacak. Ücretsiz çay ve kahve ikramının yapılacağı, ısıtma ve soğutma sistemi kurulacak çadırdan kafede, kütüphane de yer alacak. Arapça ve Türkçe gazetelerin günlük olarak bulunacağı sosyal kafeye gelen Suriyeliler, sıcak içeceklerini yudumlarken gazete ve kitaplarını da okuyabilecek.

Anadolu Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve İYİLİKDER Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın ilk gününden itibaren Suriye'deki mazlum halka Türkiye'deki hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdıklarını söyledi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından Cerablus'taki halkın da yardımına koştuklarını anlatan Kaçmazer, "Bugüne kadar Cerablus'a getirdiğimiz yardımları, ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürüyorduk ancak ihtiyaç sahiplerinin daha rahat hareket edebilmeleri ve kendilerini daha iyi hissetmeleri için 'İyilik Merkezi' kurmayı kararlaştırdık. Buradan yararlanacak insanlar için kartlar bastırdık ve ihtiyaç sahiplerine verdik. Onlar kendi aile nüfusuna göre gelip marketimizden ve giysi mağazamızdan kartlarıyla alışveriş yapıp ihtiyaçlarını gidecek." dedi.

Öte yandan, bahçedeki boş alana kurulan hangar çadırın kafe olarak hizmet vereceğini belirten Kaçmazer, şöyle konuştu:

"Çadırımız insanların sosyalleşebileceği bir yer olacak. Buradaki insanlar, ciddi travmalar yaşamış. Bizler de elimizden geldiğince onlardaki savaşın izlerini silmeye çalışacağız. Bu kapsamda Cerablus'taki insanların büyük bölümü uzun zamandır gazete veya kitap okuyamamışlar. Biz de bu kafede kütüphane kuracağız, günlük gazetelerinin gelmelerini sağlayacağız. Sürekli sıcak içecek ikramımızın olacağı çadırda insanlar kitaplarını veya gazetelerini okurken, bir şeyler içecek."

Kaçmazer, yardım malzemelerinin yerleştirildiği İyilik Merkezi'nin yaklaşık 10 güne kadar hizmet verebilir hale geleceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Cerablus Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title