Haberler

Çepni: "Tedaş'ın Kamulaştırma Maliyeti 7 Milyar Lira"

"TEDAŞ'ın kamulaştırma maliyeti 7 milyar lira"- TEDAŞ Genel Müdürü Çepni: - "Mevcut tesislerin büyük bir bölümünün kamulaştırılması hali hazırda yapılmamış durumda.

"TEDAŞ'ın kamulaştırma maliyeti 7 milyar lira"- TEDAŞ Genel Müdürü Çepni : - "Mevcut tesislerin büyük bir bölümünün kamulaştırılması hali hazırda yapılmamış durumda. Yaptığımız bir çalışmaya göre bu bedellerin yaklaşık 7 milyar gibi bir rakam tuttuğunu hesapladık" TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, TEDAŞ'a ait mevcut tesislerin büyük bir bölümünün kamulaştırılmasının yapılmamış olduğunu belirterek, bunların kamulaştırma bedellerinin yaklaşık 7 milyar lira tuttuğunu bildirdi. Antalya'da düzenlenen "3. Uluslararası İş Güvenliği Sempozyumu"na katılan Çepni, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılı itibarıyla 21 bölgedeki dağıtım şirketlerinin tamamını özelleştirdiklerini, özelleştirirken dağıtım şirketlerine 30 yıllığına kullanma hakkını devrettiklerini söyledi.Dikilen her direk, yapılan her trafo ve çekilen her telin yine TEDAŞ'ın mülkiyetinde olduğunu anlatan Çepni, dağıtım şirketlerinin bölgelerinde hem vatandaşlara kesintisiz ve kaliteli elektrik sunacağını hem de yeni yerleşim bölgelerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere yatırım yapacaklarını vurguladı.Çepni, yeni yapılacak tesislerin kamulaştırma işlemlerini TEDAŞ'ın yapacağını, dağıtım şirketlerinin de bunların bedellerini ödeyeceğini belirterek, şöyle konuştu: "Mevcut tesislerin büyük bir bölümünün kamulaştırılması hali hazırda yapılmamış durumda. Yaptığımız bir çalışmaya göre bu bedellerin yaklaşık 7 milyar gibi bir rakam tuttuğunu hesapladık. Tabii bu bedelin ödemesini, hem çok yüksek olması hem de kamulaştırma işlemlerinin topografik çalışma ve tapu kadastro bünyesinde tescillenme işlemleri nedeniyle uzun süreceği için 20 yıl gibi bir zamana yaymayı planladık. Dolayısıyla 7 milyarlık bedeli 20 yıla böldüğümüzde, yıllık 350 milyon lira gibi mevcut tesislerin kamulaştırma işlemleri çıkıyor. TEDAŞ'ın yapacağı en büyük işlerden bir tanesi de bu olacak."Geçmiş yıllarda elektrik hizmeti götürülürken, vatandaşların "Elektrik geliyor" diyerek bağını, bahçesini, tarlasını açtığını hatırlatan Çepni, buralara trafolar ve direklerin konulduğunu, tellerin çekildiğini anlattı.- "Yeni tesisler kamulaştırılarak yapılıyor"Çepni, vatandaşların şimdi buraların kamulaştırma bedellerini istediğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Mevcut tesislerin yüzde 80-85'inin kamulaştırılması yapılmamış durumda. Bunlar da bize mahkeme kanalıyla geliyor. Mahkeme kanalıyla bu kamulaştırmayı yaptığımızda bir ödeyeceksek, bu ikiye, üçe mal oluyor. Yapılan yeni tesisler artık kamulaştırılarak yapılıyor. Kamulaştırma işlemlerini de yine TEDAŞ olarak biz yönetiyoruz."Kamulaştırma için gerekli yıllık 350 milyon lira için hem Enerji ve Tabii Kaynaklar hem de Maliye Bakanlığıyla görüşmeler yürüttüklerini ifade eden Çepni, buna kaynak ayrılması gerektiği konusunda her iki bakanlığın da hemfikir olduğunu kaydetti. aa

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Tedaş Çepni Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title