Haberler

Cephede Ölen İranlı Komutan, Tahran'da Gizlice Toprağa Verildi

Güncelleme:

Kudüs Tugayları'nın ikinci komutanı General Abdülkerim Rubaş'ın Suriye'de öldürüldüğü öne sürüldü. İddialara göre; Rubaş'ın cenazesi Tahran'da gizlice toprağa verildi.

Suriye'deki iç savaş bütün şiddetiyle devam ederken, Beşar Esad rejimi saflarında muhaliflere karşı mücadele etmeleri için cepheye binlerce asker ve danışman gönderen İran'ın kayıpları da artıyor.

GENERAL RUBAŞ ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışmalarda şimdiye kadar general düzeyinde iki komutanını yitiren İran, üçüncü ve en önemli kayıpla sarsıldı. İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfile sitesinin haberine göre, seçkin Kudüs Tugayları birliğinin ikinci komutanı General Abdülkerim Rubaş, Suriye'de öldürüldü. Haberini kendi istihbarat kaynaklarına dayandıran site, General Rubaş'ın 13 Temmuz'da başkent Tahran'da gizlice düzenlenen bir askeri törenle toprağa verildiğini duyurdu.

KESKİN NİŞANCININ HEDEFİ OLDU

Abdülkerim Rubaş'ın, 4 yıldır devam eden iç savaş sürecinin çoğunu Suriye'de geçirdiğine dikkat çeken DEBKAfile, generalin, Hizbullah askerlerinin Lübnan'a getirilmesi stratejisinin de fikir babası olduğunu kaydetti. General Rubaş'ın, geçtiğimiz hafta konvoyuna düzenlenen keskin nişancı saldırısı sonucu ağır yaralandığı, ardından hayatını kaybederek cesedinin Tahran'a götürüldüğü iddia edildi.

BASINDAN GİZLEDİLER

İran'ın, Rubaş'ın ölümünü basından ustaca gizlediği, ölümünden sonra yerine hızlı şekilde atama yapıldığı kaydedildi. General Rubaş, resmi kayıtlarda, Suriye'nin Zebedani bölgesindeki İranlı güçlerin komutanı olarak görünüyor. Zebedani, Suriye- Lübnan geçiş noktasında, stratejik bir konumda bulunuyor.

SON 4 AYIN EN BÜYÜK KAYBI

Şimdiye kadar General Muhammed Ali Allahdedi ve General Hadi Kajbaf'ı Suriye'deki çatışmalara kurban veren Tahran yönetimi, General Abdülkerim Rubaş'ın öldürülmesiyle, son 4 yılın en ağır kaybını da yaşamış oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Tahran Kudüs İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (138)

erkab:

Gebersin irandan kalkip gelip suriyenin öz halkını vurmaya geliyorlar esad ın nusayri ordusu neden surekli turkmenleri vuruyor ve herseferinde yenildi bayirbucak bolgesini ele geciremiyorlar esat sadece nusayrilar icin savasiyor iranda onlar icin ve ikiside butun gucuyle turkmen ve oranin öz halkinin kurdugu direnisci mucahitleri ne karsi savasiyor turkmenler hem işide hem esada hemde ypg ye karsi savasiyor

45
18
yanıtYanıtla
KURDÉ ZAZA:

Geber Köpek ??

24
36
yanıtYanıtla
....:

La kurde zaza iran senin PKK lilarini cehenneme.gönderiyor diyemi geber sin he seni uyanık seni :)

yanıt22
yanıt12
allah rahmet eylesin:

MEKANIN CENNET OLSUN KOMUTANIM !

29
23
yanıtYanıtla
serhed:

kürt düşmanı iran inşallah haritadan silinirsin

23
29
yanıtYanıtla
Ergani:

Onlar kürt düşmanı değil sunni düşmanı peşmergeye kurşun atarken pkk ve esede levazım desteği veriyor

yanıt9
yanıt2
Ertuğrul:

Ergani olacak densiz Sünni düşmanı ne demek Kürtler Sünni degilmi? Cahil pislik

yanıt0
yanıt0
CCC:

nasıl kürt düşmanı değil iran en katı kürt düşmanıdır . bir türkiyedeki kürtlerin yaşamına bakın bide irana gidin . irandaki kürtler sorgusuz sualsiz asılıp idam edilip işkenceye tabi tutuluyor . insan yerine koymuyor iran kürtleri . kürtler türkiyede eylem yapacağına gitsinler irandaki işkence gören kardeşlerinin haklarını arasınlar . türkiyede batıda kürtler paşa gibi yaşıyor .

yanıt3
yanıt0
bismillah:

bu bayram duyduğum en güzel haber. . .

24
24
yanıtYanıtla
Dersimli:

Müslümanlar bi insanin ölümüne neden o kadar seviniyor ??

yanıt8
yanıt7
Tüm 138 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title