Haberler

    Cep Telefonlarını Olimpiyat Madalyasına Dönüştürecekler

    Rio 2016'daki büyük heyacanın sona ermesinden sonra sıra 7 Eylül'de başlayacak olan Paralimpik Oyunları'na geldi.

    Rio 2016'daki büyük heyacanın sona ermesinden sonra sıra 7 Eylül'de başlayacak olan Paralimpik Oyunları'na geldi. Ancak Tokyo 2020 için Japon yetkililerin planladığı ses getirecek projeler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.

    Japon medya kuruluşu Nikkei'nin haberine göre; Tokyo 2020 organizatörleri oyunlar boyunca dağıtılacak madalyalar için bugüne kadar akıllara gelmeyen bir uygulmayı hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

    Madalyalar cep telefonlarından

    Olimpiyatları düzenleyen ülkeler, dağıtılan altın, gümüş ve bronz madalyalar için maden şirketlerinden bağış talep ediyorlardı. Ancak Tokyo 2020 bu ihtiyacı farklı bir yöntemle gidermenin hesaplarını yapıyor. Japon yetkililerin çözümü; ikinci el cep telefonları ve küçük teknolojik aletlerin geri dönüşümünden olimpiyat madalyası üretmek.

    Haziran ayında yapılan toplantıda bir araya gelen Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Çevre Bakanlığı ve Tokyo Belediyesi yöneticileri bu projenin detaylarını görüştü. Toplantıda yer alan teknoloji ve madencilik firması yetkililerinden de görüş alan yöneticiler, bu projenin hayata geçirilmesi için toplumsal farkındalık yaratmanın önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.

    Geri dönüşüme teşvik

    Bu projenin hayata geçirilmesi halinde olimpiyat tarihinde ilk kez madalyaların üretilmesi için farklı bir yönteme başvurulucak. Bu uygulumayla beraber teknoloji alanındaki öncülüğünü bir kez daha ispatlayacak olan Japonya, çevrenin korunması adına geri dönüşümün önemine de vurgu yaparak önemli bir mesaj vermek istiyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Eylül Tokyo Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title