Haberler

Ceo Club'da Sosyal İnovasyon Gündemdeydi

Güncelleme:

Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda ve Hitachi etkinlik sponsorluğunda düzenlenen CEO Club organizasyonu 15 Ocak'ta gerçekleşti.

15 Ocak 2014, İstanbul – Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda ve Hitachi etkinlik sponsorluğunda düzenlenen geleneksel CEO Club toplantıları kapsamında, Türkiye'nin en büyük kuruluşlarının CEO'ları yeniden bir araya geldi. "Sosyal İnovasyon Zirvesi" başlığıyla gerçekleşen zirve, 15 Ocak tarihinde Martı İstanbul Otel'de gerçekleşti.

"Sosyal İnovasyon Zirvesi 2014"te, Türkiye'nin en büyük kuruluşlarına yön veren CEO'lar, toplumsal kalkınmada bireylere iyi ve kaliteli yaşamı sürdürülebilir kılmak için hayata geçirilen yenilikçi çözümleri paylaşarak, sosyal inovasyon konusunu gündeme taşıdılar. CEO'lar, sürdürülebilir başarı için kurumların stratejik planlarında artık finansal performansları kadar sosyal yatırımlarının da önem taşıdığını vurguladılar.

Zirve, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ve Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş'in açılış konuşmalarıyla başladı. CEO Club Sosyal İnovasyon Zirvesi'nde Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, GE Türkiye CEO'su Canan Özsoy, Hitachi Europe Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Dieter Rennert ve Arçelik CEO'su Levent Çakıroğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, "Sosyal İnovasyon Zirvesi"nin açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Vodafone Türkiye olarak daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham vermeyi misyon ediniyoruz. Küçük mucizelerin gerçekleşmesine olanak tanıyan mobil teknolojiler, gelişmekte olan ülkelerin sosyal hayatında büyük bir katmadeğer sağlıyor, ekonomik kalkınmaya hizmet ediyor. Tüm dünyada örnek gösterilen bir kurumsal vatandaş olarak Vodafone Grubu'nun sosyal inovasyon konusunda bize sağladığı global vizyon ve birikimle, Türkiye'de toplumumuza fayda sağlayan projelerle adımızdan söz ettiriyoruz. Dijital dönüşüm hareketimizin önemli bir yapı taşı olarak nitelendirdiğimiz sosyal inovasyon alanına sürekli yatırım yapıyoruz. 'Teknoloji Hayatın Hizmetinde' felsefemizle, ülkemizin sosyal ihtiyaç haritasını hedef alan projeler geliştiriyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında yer alan, Düşler Kulübü ve Düşler Akademisi projelerimizle engelli bireylerin sosyal ve ekonomik gelişimine destek sunuyoruz. Sosyal bir iş modeli olarak geliştirdiğimiz Önce Kadın ile kadının toplumsal ve ekonomik hayattaki gelişimine mobil teknolojiyle katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Türk tarımını dünya sıralamasında üst sıralara taşıma sorumluluğumuzla, bir başka sosyal iş modeli olan Çiftçi Kulübü'ne sürekli yatırım yapıyoruz. Mobil teknolojilerin gerçekleştirdiği küçük mucizelerin, bir araya gelerek büyük toplumsal dönüşümlere ve ekonomik atılıma zemin oluşturduğuna inanıyoruz. Bu inançla, faaliyetlerimizi sürdürmeye ve sosyal inovasyon alanında örnek olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda şirketlere iş süreçlerini değerlendirirken attıkları her adıma sosyal inovasyonu da katmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gökhan Öğüt İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title