Haberler

Cennetten Gelen Hazard Parlıyor

Premier League’de 25. Hafta Liverpool’un müthiş futbolu ve bazı sürpriz sonuçlarla geride kaldı, fakat bir adam herkesi atlatarak manşetleri ele geçirmiş durumda.

"Bu kez başarılı olamayacak"

Yeni lider Chelsea, yeni süper yıldız Eden Hazard.

Liverpool'un lider Arsenal'e 5 attığı haftada manşetlerin Luis Suarez ya da bir başka Liverpool oyuncusu olması olağanken Chelsea'nin Belçikalı süper yeteneği herkesten rol çaldı. Premier League'deki ilk hat-trick performansını sergilediği ve 3-0'la Newcastle'ı tarumar ettiği maçın ardından maç topunu, takım arkadaşlarının alkışlarını ve Jose Mourinho'nun büyük övgüsünü aldı:

"Dünyanın en iyi genç oyuncusu. Onu 'canavarlar' ile karşılaştırmak istemiyorum, çünkü önünde 10 yıllık bir kariyer, kazanacağı kupalar, atacağı goller var. Bu çocuğu böyle bir şeye tabii tutmak adil olmaz, ama ondan daha iyi bir genç oyuncu olduğunu sanmıyorum" sözleri, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'yu devre dışı bırakarak Hazard'a hak ettiği payeyi verdi. Manchester City galibiyetinde başrolde olan 23 yaşındaki Belçikalı, sürekli üzerine koyarak geldiği noktada hafta sonu ligdeki 12. golünü kaydetti.

Maç boyu sürekli hareketli olan, rakip sahanın her yerine ayak basan Eden Hazard artık açıkça Chelsea'nin oyun lideri. Hücumda topun onun ayağına muhakkak değmesi gerekiyor, zaten kendisi de bunun için elinden geleni yapıyor. Top almak için gösterdiği çaba yeteneklerini takım için etkili şekilde kullanmasını mümkün kılarken, her şeye sahip olması onu en özel futbolcuların yanına koyuyor. Mesela Juan Mata'da olmayan şeyler...

Mata onun yüzünden gitti

Zirve artık Chelsea'nin

Chelsea'nin son iki sezonuna damga vuran Juan Mata, takımın başına Jose Mourinho'nun gelişiyle kulübeye saplanıp kalmıştı. Kötü günlerin ardından eleştiriler Mata odaklı giderken, Chelsea'nin uzun süre istikrar yakalayamayan hücum hattının ne yapabildiğini ispatlayan birine ihtiyacı var gibi görünüyordu. Bazı günler oldu da, fakat günü geldiğinde Chelsea, son iki sezonunu kurtaran adamı, Europa League, Avrupa ve Dünya Şampiyonu'nu Manchester United'a sattı.

Eden Hazard en iyilerde var olan her şeye sahip ama Juan Mata'da bir şey eksik. Pas ve boşa koşu, tek top, kontrol pas; yani İspanya'nın oyununu harika oynayan Mata bitiriciden ziyade hazırlayıcı. Geniş alanda pas becerisi ile parlarken, Hazard geniş alanı bulduğunda topla kat ediyor ve gerektiğinde bitirebiliyor. Hazard patlayarak ve dağıtarak gidiyor, tıpkı Newcastle'a attığı harika ikinci golde olduğu gibi. Chelsea'nin oyunu artık onun ayarladığı hız ile şekil alıyor, Mata'dan arta kalan işleri yapabilen birileri de zaten sahada: Willian ve Oscar

Ancak şu sıralar Chelsea takımındaki herkes, sanki Eden Hazard'ın yardımcısı. Samuel Eto'o en iyi yaptığı işi, duvar görevini görüyor; nitekim gol becerisi eski günlerdeki kadar iyi değil. Mircea Lucescu'nun elinde Brezilyalı'dan çok Avrupalı gibi oynayan Willian, gösterişsiz ama yüksek efor sarf ettiği oyunuyla boşlukları dolduruyor. As ve has Brezilyalı Oscar ise biraz yavaş gelişiyor ama futbolu rakibi hücum yerleşiminde yakalayarak hızlı akınlar üzerinden oynayan Jose Mourinho, takımın en önemli parçalarından birinin Oscar olduğunda ısrarcı.

Daha güçlü, kararlı ve skorer

Otel kaçamağı pahalıya patladı

Yine de bu kadarı onun etkisini ve zirve yürüyüşü haber veren ayak seslerini anlatmak için yeterli sayılmaz. Eden Hazard'ı çok özel yapan belki de son adım, daimi gol koşuları. Müthiş dripling kabiliyeti ile durdurulamaz bir oyuncuya dönüşmek üzereyken, Newcastle'a attığı ilk golde olduğu gibi topu taşıyıp pas attıktan sonra da onu mutlaka takip etmek gerekiyor.

Belki de en zoru bu; Hazard topa sahip değilken de tek vuruşla işi bitireceği yere koşuyor ve gol yapıyor. Maç başına 0.5 gole ulaşan istatistikleri, yalnızca Chelsea'nin santrforlarının verimsizliği ile ilgili değil. Artan özgüveni ile topu istiyor, kararlı şekilde kaleye gidiyor ve soğukkanlılıkla bitiriyor. Hat-trick'i getiren penaltı golündeki rahatlığı, bir bakıma ondaki değişimin özeti:

"Eden (Hazard) büyük bir gelişim gösterdi. Her maç aynı istikrarla ve arzuyla oynuyor. Attığı goller bir yana bugünkü performansı [3-0 biten Newcastle maçı] sezonun geri kalanından pek farklı değildi. Tabii şu sıralar bireysel olarak çok daha iyi durumda." diyen Jose Mourinho, ilk idmandaki Hazard ile şimdiki arasında büyük bir fark olduğunu da vurguluyor.

Liverpool'un galibiyet sırları

Değişmeyen ise futbola olan tutkusu, düzgün yaşamı ve profesyonelliği:

"Benim oyuncularımdan beklediğim profesyonelliği kavradı. Anlaşıldı ki bu çocuk, iyi bir çocuk. Evli, çocuk sahibi, aile babası... harika bir hayatı var. Bu yaşlardaki futbolcuların pek çoğu bir aile içinde yaşamaz, işte pek çok yetenekli oyuncu nasıl yaşıyor biliyorsunuz. Bu çocuk iyi biri."

Henüz 23 yaşında olmasına karşın biri üç, diğeri de bir yaşında iki çocuk sahibi olan Eden Hazard, Londra'da ailesiyle birlikte yaşıyor ve dediğine göre, aklında Messi ve Ronaldo'ya meydan okumaktan başka bir şey yok. İlk büyük hedef ise lider Chelsea'yi şampiyon yapmak.

Hazard'ın gazabına uğrayan Newcastle United ise Yohan Cabaye'dan sonra Loic Remy olmadan orta sıralarda kalabilecek bir takım gibi görünmüyor.

Toplu sonuçlar: Liverpool 5-1 Arsenal, Aston Villa 0-2 West Ham, Chelsea 3-0 Newcastle, Crsytal Palace 3-1 West Brom, Norwich 0-0 Man City, Southampton 2-2 Stoke, Sunderland 0-2 Hull City, Swansea 3-0 Cardiff, Tottenham 1-0 Everton, Man Utd 2-2 Fulham

Haftanın takımı: LIVERPOOL

Kuşkusuz, Arsenal'e gerçeküstü bir 20 dakikada yaşatıp 4-0 öne fırlayan Brendan Rodgers'ın takımı tüm övgüleri hak ediyor. Çok başarılı bir taktik plan ve iyi giden bir maç senaryosu ile o gün sahada kırmızı forma giyen herkes mükemmel oynadı. Tüm takım sıkı bastı, Skrtel kafa vurdu, Henderson önde top kazandı, Coutinho pas attı, Sturridge ve Sterling gole koştu, Suarez boşlukları doldurdu, Gerrard ince işleri yaptı ve 5-1 biten maçta Arsenal'i tümden oyun dışı bıraktılar. Artık şampiyonluk, belki...

Haftanın dram kahramanı: MANCHESTER UNITED

Kötü oynayarak kazanabilmek ve iyi oynayıp kaybetmek, galiba aradaki farka dair mesele bu. Alex Ferguson günlerinde iyi oynarsa zaten kazanan, ama kötü oynarken de kazanabilen United, şimdi kötüyse zaten kolay yeniliyor fakat iyiyse de kazanamıyor. Yine en güçlü kadro, bu kez Nemanja Vidic dahil sahadaydı ama sonuç değişmedi. Hem de daha dramatik şekilde. 0-1 geri düştüğü maçı 2-1'e getirdiler, böylesi bir galibiyet belki de çıkış sürecini başlatmak için 2-0'dan daha hayırlıydı lakin son sözü 90 artı 4'te Darren Bent söyledi. Ligin dibindeki Fulham'a evinde puan veren David Moyes ve takımı yeniden dibi gördü, tren kaçmak üzere...

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Eden Hazard Liverpool Chelsea Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title