Haberler

Cennet Koylar Avrupa Parlamentosu'nda

MUĞLA Çevre Platformu'nun (MUÇEP) Akyaka sekreteri Serdar Denktaş, haziran ayında Türkiye'deki doğal SİT alanlarının imara açılması ile ilgili yapılan değişiklikleri anlatmak üzere Avrupa Parlamentosu'nun toplantısına katılacaklarını söyledi.

MUĞLA Çevre Platformu'nun (MUÇEP) Akyaka sekreteri Serdar Denktaş, haziran ayında Türkiye'deki doğal SİT alanlarının imara açılması ile ilgili yapılan değişiklikleri anlatmak üzere Avrupa Parlamentosu'nun toplantısına katılacaklarını söyledi.

Muğla Çevre Platformu toplantısı, Bodrum'daki Bitez Defne Restoran'da yapıldı. Moderatörlüğünü deniz sektörü temsilcisi Rüştü Tezcan'ın yaptığı toplantıda konuşan Akyaka MUÇEP Sekreteri, bilgisayar mühendisi Serdar Denktaş, doğal ve arkeolojik SİT alanlarındaki değişikliklerin yasal olmadığını ileri sürdü. Türkiye'nin taraf olduğu ve imzaladığı uluslararası sözleşmelere aykırı yasal değişiklikler yapıldığını belirten bir mektubu 9 Nisan tarihinde Avrupa Parlamentosu'na gönderdiklerini ifade eden Denktaş, şöyle dedi:

"Haziran ayında Türkiye'deki doğal SİT alanlarının imara açılması ile ilgili yapılan değişikliklerin Avrupa Parlamentosu'nda tartışılması için MUÇEP olarak davet edildik. Kuracağımız bir komisyon ile Avrupa Parlamentosu toplantısına katılarak Muğla'nın cennet koylarında yapılan doğal SİT alanlarındaki değişikleri belgeleri ile birlikte anlatacak, yaşanacak felakete dikkat çekeceğiz."

MUÇEP'in yol haritasını çizmek ve hukuksal zeminde mücadele etmek için biraraya geldiklerini anlatan MUÇEP Bodrum Sekreteri Rezzan Şebin ise "Yapacağımız doğal SİT ve çevreyi koruma eylemlerinin yol haritasını çıkartmak için bugün Muğla'nın dört bir yanındaki çevreye duyarlı insanlarla biraraya geldik. Muğla'nın cennet köşelerinin yağmalanmasını önlemek için ulusal ve uluslararası tüm örgütlerle işbirliği içerisindeyiz. Rize'de, Kazdağları'nda yurdumuzun herhangibir köşesindeki çevre ve doğa sorunlarına duyarlıyız. Muğla'nın cennet koylarını korumak için halka yönelik toplantı ve panellerle gerekirse köy köy mahalle mahalle dolaşarak anlatacağız" dedi.

Toplantıda söz alan denizci Yaman Olgaç, Bodrum'da çevre mücadelesinin 1980'li yılların başında başladığını belirterek, doğaya saygılı köy yaşamının turistik ilçede gittikçe yok olmaya başladığını öne sürdü. Olgaç, şunları söyledi:

"Bodrum'da çevre hareketi tam 35 yıl önce ünlü ressam ve barış elçisi Saynur Gelendost tarafından başlatıldı. Eylemler Gökova'da santralin bacasına çıkarak başladı. Ayrıca kıyıları korumak için de Bodrum Gönüllüler Derneği'ni kurduk. Bodrum'da onlarca eylem yaparak doğa ve çevreye yapılan birçok saldırıyı engelledik. O zaman sağduyulu ve halkın yanında olan doğa için karar veren savcılar hakimler vardı, şimdi aynı şeyi söylemek kolay değil."

Toplantıda MUÇEP'in doğal SİT alanları ile ilgili verilen mücadeleyi hukuksal zemine taşımasına karar verildi. - Bodrummuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serdar Denktaş Akyaka Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title