Haberler

Cengiz, Urfa'nın Sağlık Problemlerini Sıraladı

Güncelleme:

Şanlıurfa Platformu Ankara Temsilcisi Abdullah Cengiz, Urfa il genelindeki sağlık sorunları ile değerlendirme yaptı.

Şanlıurfa Platformu Ankara Temsilcisi Abdullah Cengiz "Şanlıurfa'da devam eden sağlık yatırımlarının halen bitirilememiş olması büyük sıkıntıları beraberinde getiriyor" dedi.

400 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesi ve 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatlarını devam ettiğini belirten Cengiz, yaptıkları araştırmada devlet hastanesi inşaatında yüzde 51, ağız ve diş sağlığı merkezinde ise yüzde 87 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığını söyledi.

Yürütülen alt yapı ve enerji iletim çalışmalarında birtakım sorunlarla karşılaşıldığı yönünde tespitlerde bulunan Cengiz, "Yapılan hastane ve ağız sağlığı merkezi Şanlıurfa için çok önemli yatırımlardır.. Bu iki yatırım birçok sorunu çözecek kapasitededir. Bu yatırımların hayata geçebilmesi için herkesin en üst düzeyde gayret göstermesi gerekir" dedi.

'SIĞINMACILARLA BİRLİKTE SAĞLIK ALANINDA İŞ YÜKÜ ARTTI'

Urfa il genelinde sağlık alanları ve personel yetersizliği yaşandığını da sözlerine ekleyen Cengiz sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "İlimizin nüfusu 1 milyon 800 bin civarında. Yine TÜİK'in rakamlarına göre yılda 60 bine yakın bebek doğuyor. Bu da büyük bir ilçenin nüfusu demektir. Özellikle öteden beri sorun olan ilimizde sağlık tesisi, sağlık alanındaki hastanelerin yetersizliği, fiziki şartların yetersizliği, sağlık personeli, başta hekim olmak üzere sağlık personelinin yetersizliği gibi sorunlar bir türlü çözülemiyor.

Harran Üniversitesi'ne bağlı tıp fakültesi hizmete açılmadı. İnşaatı 93-94'ten beri devam eden bir tıp fakültemiz var. Hala tıp fakültesinin verdiği hizmetler ayrı ayrı binalarda. Poliklinikler ayrı bir yerde, laboratuvarlar ayrı bir yerde, servis ayrı bir yerde, acil ayrı bir yerde. Dolayısıyla vatandaş o sağlık hizmetini alamıyor."

'EN SORUNLU BÖLGE ÇOCUK HASTANESİ'

Şanlıurfa'da uzun dönemden bu yana en büyük sıkıntıların yaşandığı Çocuk Hastanesi ve Doğum Hastanesiyle ilgili problemlerin bir türlü çözüme kavuşturulamadığının da altını çizen Cengiz, "Halk, çocuğunu yatıracak hastane, yatak bulamıyor. İl dışına gitmek zorunda kalıyorlar. Yoğun bakım yetersiz. Yoğun bakımlık hastalarımız Konya'ya kadar gönderiliyor. Yer bulamıyoruz, çocuklarımız çocuk hastanesine kabul edilmiyor. Bebek ölümleri yaşanıyor dönem dönem ilimizde. Yerel yöneticiler ellerinden geleni yapıyorlar. Ama hastanelerin yapılması, sağlık tesislerinin arttırılması yerel yöneticileri aşan konulardır. Örneğin çocuk hastanesinde 8 veya 9'uncu baraka yapıldı. Çocuk hastanesi on tane binadan oluşuyor neredeyse" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Abdullah Cengiz Bebek Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title