Haberler

'Cengiz Göllü'nün Şampiyonu Azerbaycan

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Voleybolu'nun duayen ismi Cengiz Göllü adına bu yıl ilk kez düzenlenen uluslararası voleybol turnuvasının şampiyonu, Azerbaycan'ın Azerrail takımı oldu.

Dörtlü sistemle organize edilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Cengiz Göllü Uluslararası Voleybol Turnuvası'nın final ve 3.'lük karşılaşmaları, İhsaniye'deki Cengiz Göllü Voleybol Tesisleri'nde yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyespor'un (Bursa BŞB) Azerrail'le yaptığı final karşılaşması, 3-1'lik skorla Azeri ekibin lehine oldu. 3.'lük karşılaşması ise, Sırbistan ekibi OK Vizural ile Bulgaristan ekibi BK Maritza arasında gerçekleşti. OK Vizural, rakibini 3-0'lık skorla eleyerek turnuvanın 3.'sü oldu.

Kıyasıya mücadele

Büyük bir çekişmeye sahne olan final karşılaşmasının ilk seti, 25-21'lik skorla Azeri ekibinde kaldı. Azerrail'in üstünlüğü ikinci sette de sürdü. İkinci teknik moladan sonra oyuna asılan Bursa BŞB, sayı farkını 3'e indirse de çabalar ikinci seti almaya yetmedi. Üçüncü sette Bursa BŞB, etkili oyunuyla 25-18 galip geldi. Dördüncü sette, iki takımın da kupa mücadelesi görülmeye değerdi. Servisler sürekli el değiştirirken, Azeri takımı 25-23'lük skoru elde etti. Alınan sonuçla Azerrail, Bursa BŞB'yi 3-1 yenerek, Bursa Büyükşehir Belediyesi Cengiz Göllü Uluslararası Voleybol Turnuvası'nın şampiyonu oldu.

Üçüncülük karşılaşmasını ise, 3-0'lık skorla Sırbistan temsilcisi OK Vizura aldı. İlk seti 25-21, ikinci seti 25-19, üçüncü seti de 25-15'lik skorlarla kazanan OK Vizura, karşılaşmalarda rakibine set hakkı tanımadı. 3-0'lık sonuçla OK Vizura, turnuvanın 3.'sü oldu.

Başkan Altepe de izledi

Final karşılaşmasını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) eski başkanlarından Erol Ünal Karabıyık, TVF Başkanvekili Akif Üstündağ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleşman Şahin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ve Cengiz Göllü'nün eşi Hümeyra Göllü de izledi. Final karşılaşması sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TVF Başkanvekil Akif Üstündağ'la birlikte turnuvanın birincisi Azerrail takımına kupa ve şilt takdim etti. Başkan Altepe, Cengiz Göllü'nün eşi Hümeyra Göllü'ye de anı plaketiyle hediye paketi verdi. Turnuvanın ikincisi Bursa BŞB voleybol takımı da, 2.'lik ödülünü TVF Başkanvekili Akif Üstündağ ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin'in elinden aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Cengiz Göllü Uluslararası Voleybol Turnuvası, çektirilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Voleybol Federasyonu Recep Altepe Azerbaycan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title