Haberler

Cengiz Ergün Yine Projeleriyle Ses Getirecek

Güncelleme:

Cengiz Ergün, canlı yayın konuğu olduğu ETV'de projelerini birbiri ardına açıkladı.

MHP Manisa Büyükşehir Büyükşehir Başkan Adayı Cengiz Ergün, canlı yayın konuğu olduğu ETV'de projelerini birbiri ardına açıkladı. Manisa merkeze yapacaklarının yanı sıra Salihli'den Turgutlu'ya Akhisar'dan Ahmetli'ye kadar Manisa'nın tüm ilçe, belde ve köylerine yaşatacağı değişimi anlatan Cengiz Ergün, "Manisa'nın tüm sorunlarını bilen ekibimizle birlikte vatandaşlarımızın isteklerine yönelik projelerimizi hazırlamaya başladık. Siyasi polemiklerle değil, 2009'da olduğu gibi gerçekçi projelerle halkımızın karşısındayız" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ETV Genel Koordinatörü Pınar Ekmen, Denge Gazetesi Köşe Yazarı Çetin Güngör, Habertürk Manisa Temsilcisi Ahmet Ünsal'ın sunduğu Analiz Programı'nın canlı yayın konuğu oldu. 2014 Yerel Seçim sürecindeki çalışmalarını anlatan Cengiz Ergün, Manisa merkezdeki değişim rüzgarını il geneline yayacak projelerini ilk kez açıkladı. Ergün, her ilçeye Büyükşehir Hizmet Binası, Gençlik Merkezi, Gıda Bankası ile birlikte ilçelerin önemli noktalarına Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı örneğinde olduğu gibi kavşaklar yapacaklarını söyledi.

İlçeler Beldeler ve Köyler Karış Karış Geziliyor

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, seçim süreci boyunca Manisa'yı karış karış gezdiklerini belirterek, "Bizleri takip edenler çok iyi bilir. Gündüzleri pazaryerlerine ve halkımızın yoğun olduğu noktalara göre programlama yapıyoruz. Çarşı esnafıyla, sanayideki vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Geceleri de köylerimizi karış karış geziyoruz. Sağolsunlar köylü vatandaşlarımız da gecenin geç saatleri de olsa bizlere ilgi gösteriyor. Desteklerini esirgemiyorlar. Vatandaşlarımızla yüz yüze olmak çok keyifli. Elimizden geldiğince her vatandaşımızın gönlünü almaya çalışıyoruz. Kendimizi anlatıyoruz, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı birinci ağızdan onlara anlatıyoruz. Açıkçası kapalı salonlarda taşıma vatandaşlarla bir araya gelmiyoruz. Onların dertlerini dinliyoruz, çaylarını içip sofralarına ortak oluyoruz. Tabi gezilerimizde ilginç olaylarla da karşılaşıyoruz. Mesela geçtiğimiz hafta Selendi'nin köylerinde çamur deryalarını gördük. Traktör içerisinde ulaşım sağladık. Bu devirde köylü halkımızın mağdur edilmiş olmasına anlam veremiyoruz. O yüzden talepleri dinlediğimiz kadar ihtiyaçları da yerinde tespit etmiş oluyoruz. Onların taleplerini dinlerken, Manisa Belediye bütçesini kendi ayakları üzerinde durur şekilde yaptıysak, yine adaletten şaşmadan köylerimize, belde ve ilçelerimize de eşit ve adil bir şekilde pay edeceğimizi ifade ediyoruz" dedi.

Her İlçeye Büyükşehir Belediye Hizmet Binaları ve Gençlik Merkezleri

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte gerçekleştirdikleri projeler içerisinde her ilçeye Büyükşehir Hizmet Binaları yapacaklarını açıklayan Başkan Ergün, örnek projeyi seyircilere göstererek şöyle konuştu, "Bilindiği üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi, itfaiyeden, temizlik işlerine, mezarlık hizmetlerinden ulaşıma kadar pek çok müdürlüğümüzden hizmet alacak. Biz de ilçelerimizdeki arsaların konumuna göre, ilçe nüfusuna göre ve buna benzer kriterler göz önünde bulundurularak her ilçemize hizmet binaları inşaa edeceğiz. Bu müdürlüklere bağlı personelimizin hizmet vereceği yani tüm müdürlükleri içerisinde barındıran modern hizmet binalarının Türkiye'ye örnek olacağını diye düşünüyoruz" dedi. Her ilçeye yapacakları Gençlik Merkezleri'ne yönelik de konuşan Cengiz Ergün, "Manisa Belediyesi olarak merkeze kazandırdığımız Atatürk Gençlik Merkezi bilindiği üzere Türkiye'ye örnek olmuştur. Modern mimarisi ile dikkat çeken merkezimizde hanımlarımızın sosyal hayata katılımını sağlayan çeşitli kurslar, öğrencilerimize dershane hizmeti, folklorden turun pilatese, resim, müzik gibi sanatın çok farklı dallarında verdiğimiz kursları tüm Manisa'ya yayma düşüncesindeyiz"

Gıda Bankası İlçelerdeki Yoksulun da Yanında Olacak

Manisa Belediyesi'nin hayata geçirdiği ve geçim sıkıntısı çeken ailelerin yanında olan Gıda Bankası'nı ilçelere de kuracaklarını açıklayan Başkan Ergün, "Maalesef Türkiye'nin gerçeği olan geçim derdi konusunda bir nebze de olsa yoksul vatandaşımızın yanında olmak istiyoruz. Manisa merkezde hayata geçirdiğimiz Gıda Bankası'nı inşallah ilçelerimizde de kurarak, gerçek ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız" dedi.

Beldelerdeki Vatandaşın Ayağına Hizmet Gidecek

Büyük beldelere de belediye hizmet binaları yapacaklarını söyleyen Başkan Ergün, "Merkezde yaptığımız modern muhtarlık binalarımızdan biraz daha büyüğünü beldelerimize yaparak, vatandaşımızın ayağına hizmet götüreceğiz. Vatandaşımız merkeze gitmeden su parasını yatırabilecek" dedi.

İlçelere Dev Projeler Geliyor

İlçe gezilerinde vatandaşların birinci önceliklerine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve ekibi olarak taleplere yönelik proje hazırlığında olduklarını anlatan Cengiz Ergün, "Şuanda tüm ilçelerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Salihli, Turgutlu, Kula, Saruhanlı gibi büyük ilçelerimize yönelik projelendirme aşamasındayız. Örneğin Salihli'de belediyenin önünde tehlike saçan ve zaman zaman ölümlerin yaşandığı çok büyük bir kavşak var. Söz konusu alana muhakkak bir kavşak yapılması gerekiyor. Şuan hem söz konusu alana hem de onun biraz ilerisinde yine trafiğin yoğun olduğu noktaya yönelik proje hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra mevcut terminal binasının yanında kamyoncuların ve tırcıların kullandığı çok büyük bir otopark alanı var. Oranın da değerlendirilmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Turgutlu, Ahmetli, Akhisar, Saruhanlı ve Alaşehir için de kavşak projelerimiz var. Akhisar'da da stat yolunun alanı ile ilgili, altı otopark üzerine de çeşitli aktivitelerin olacağı merkezi projelendiriyoruz. Söz konusu alana da sosyal aktivitelerle donatılmış rekreasyon alanlarının da yer alacağı bir proje hazırlama aşamasındayız. Kısacası ilk etapta acil yapılması gerekenlere öncelik veriyoruz. Bizim amacımız da ilçelerdeki halkımızın isteğidir. Ben hayalci konuşmuyorum. Tamamen yapılabilirliği olan, vatandaşın lehine projeler hazırlıyoruz" dedi.

Görkemli Kültür ve Kongre Merkezi Projesi

Manisa merkeze yapacakları Kültür Merkezi Projesi'ne yönelik ilk kez konuşan Cengiz Ergün, "İçerisinde her türlü sunum ve toplantının yapılacağı 3 adet salonu bulunan kültür merkezi projesini hazırladık. Elbette büyükşehre yakışır, kentimizin nüfusunun göz önünde bulundurularak halkımızın ihtiyacına yönelik modern bir merkez olacak. Yer konusunda da çevre yolunda, Barbaros ve Kuşlubahçe Mahalleleri'nin arasındaki geniş alanını düşünüyoruz. Söz konusu yer çok büyük bir rekreasyon alanıdır. İnşallah oranın planlamasını yaparken bu projeyi hayata geçirecek düzenlemeleri yapacağız" dedi.

Manisa Merkeze Yeni Otopark Projeleri Hazır

Programda Manisa merkeze yapılması düşünülen iki yeni otopark projesinin müjdesini veren Cengiz Ergün, "Kanunlarda büyükşehirlerin planlamalarında askeriyelerin merkez dışarısına çıkartılması yer alıyor. Biz de büyükşehir kapsamında da Manisa'nın can damarları olan Doğu ve Batı Kışla'nın tamamen vatandaşın lehine, onların kullanımına sunulacak alanlara dönüştürmeyi düşünüyoruz. Gazi İlkokulu'nun karşısındaki alana otopark yapmamız için askeriye ile bir değişim söz konusu olacak. Mevcut subay lojmanları 1960 yılında yapılmış dolayısıyla zamanını doldurmuş ve kesinlikle depreme dayanıklı olmayan binalardan oluşuyor. Şuan mevcut alana hem yer altı hem de yer üstü olmak üzere tamamen otopark planlamasını yapıyoruz. Bunun yanı sıra Manisa Devlet Hastanesi'nin karşısındaki Jandarma Komutanlığı'nın sahip olduğu oldukça büyük bir alana otopark projesi hazırlıyoruz. Otoparkı, üstüne 4, altına 2 katlı olmak üzere yaklaşık 600 araç kapasiteli olarak düşünüyoruz. Bu konularda mutabakat sağlandı. İnşallah söz konusu iki önemli alanda otoparkı hayata geçireceğiz" dedi.

Tarım Kentine Yakışır Teşvikler

Manisa'nın sanayisinin yanında tarım kenti olduğunu hatırlatan Cengiz Ergün, "Manisa'nın bereketli topraklarının elbette değerlendirilmesi gerekiyor. Yöresel noktada baktığımızda özellikle sıcak kaynak suyunun olduğu Ahmetli ve Selendi taraflarında sera üretiminin teşvik edilmesine yönelik yatırımlar ve diğer ilçelerimizde de yörenin konumuna göre planlamalar yapılmalıdır. Bunun yanı sıra hayvancılık da teşvik edilmeli. Çünkü Manisa, Türkiye coğrafyasında gerçekten köylü vatandaşımızın teşvik edilerek bol verim alabileceği bir potansiyeli barındırıyor" diye konuştu.

Emin Adımlarla Zafere Yürüyoruz

Son olarak geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kula ziyaretine yönelik konuşan MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, "Sağolsunlar Kula halkı Kulalığını gösterdi. Orada da Hüseyin Tosun herkes tarafından kabul gören bir adayımız oldu. Sonuçta bütün ittifak onun üzerinde sağlandı. Hayırlısıyla Kula'da da güzel zaferlere imza atacağız. Adayımızın belirlenmesine ve açıklanmasına müteakip Kula ile de projelerimizin istişarelerine başladık. Hayırlısıyla Kula da Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin varlığını hissettirecek projeleri hayata geçireceğiz" dedi. Programın sonunda 2014 Yerel Seçim sürecinde polemiklerle değil, projelerle konuşulmanın önemini vurgulayan Cengiz Ergün, "Manisalı halkımızın inanın her şeyin en iyisini hak ediyor. O yüzden biz de en iyi projelerle onların karşısında olmaya devam edeceğiz. Biz ilçelerdeki ve merkezdeki adaylarımızla birlikte önemli projelerimizle konuşularak, zaferler kazanacağımız yolda emin adımlarla yürüyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Salihli Kula Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title