Haberler

Çengelköy Vahşeti" Sanığı Adli Tıp'a Sevk Edildi

* 42 yaşındaki eşi Kübra Kart'ı Çengelköy'deki evlerinde öldürdükten sonra cesedini parçalayarak çöpe atan Tahir Kart hakkında Adli Tıp tarafından verilen "cezai ehliyeti tam" raporu ile Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin "şizofren" teşhisli raporu arasındaki çelişkinin giderilmesi için mahkeme, Kart'ı yeniden Adli Tıp Kurumu'na sevk etti.

* 42 yaşındaki eşi Kübra Kart'ı Çengelköy'deki evlerinde öldürdükten sonra cesedini parçalayarak çöpe atan Tahir Kart hakkında Adli Tıp tarafından verilen "cezai ehliyeti tam" raporu ile Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin "şizofren" teşhisli raporu arasındaki çelişkinin giderilmesi için mahkeme, Kart'ı yeniden Adli Tıp Kurumu'na sevk etti.

Haber: Arzu KAYA / İstanbul DHA

Çengelköy'de geçtiğimiz Şubat ayında 42 yaşındaki karısı Kübra Kart'ı öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırıp çöpe atan Tahir Kart'ın yargılanmasına devam edildi.

"KLOZETİN KENARINDA KAN LEKELERİ GÖRDÜM"

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkmesi'nde görülen davanın 2. duruşmasına "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Tahir Kart(43) ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenilen Kart'ın kardeşi Recep Kart, yengesi Kübra Kart ile ağabeyinin herhangi bir geçimsizliklerinin olmadığını belirtti. Kübra Kart'ın kaybolması nedeniyle polise başvurduklarını belirten Recep Kart, "Ben banyoya girdim, klozetin kenarında kan lekeleri gördüm. Şüphelendim, polise bilgi verdim" dedi.

"BİRBİRLERİNE SAHİP ÇIKARLARDI"

Duruşmada Kart ailesinin komşuları da tanık olarak dinlendi. Kart ailesiyle 10 yıl süren bir komşuluk ilişkilerinin olduğunu belirten tanıklar olayı görmediklerini söyledi. Kart ailesinin geçimsizlik sorunu olduğunu duymadıklarını kaydeden komşulardan Ahmet Başpınar, "Geçimleri gayet düzgündü, çarşıya pazara beraber giderlerdi. Birbirlerine sahip çıkarlardı" diye konuştu.

"KÜBRA ABLANIN BOĞUK BOĞUK SESİ GELDİ"

Kart ailesinin bir üst katında oturduğunu belirten Yeliz Yıldırım ise, "Olay tarihinde akşam saatlerinde önce bir gümbürtü duydum ardından da Kübra ablanın boğuk boğuk sesi geldi. Ses banyo tarafından geliyordu ve onun hasta olduğunu düşündüm. Sesler 2-3 dakika sürdü sonra kesildi. 2 gün sonra da olay ortaya çıktı" dedi.

"OLAY TARİHİNDE CEZAİ EHLİYETİ VAR MI" SORUSU

Sanık Tahir Kart'ın avukatı ise Adli Tıp Kurumu'ndan cezai ehliyetinin tam olduğuna dair gelen raporu kabul etmediğini belirterek, "Sanık akıl hastasıdır. Defalarca şizofreni tedavisi görmüştür. Yeniden rapor aldırılmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti Adli Tıp Kurulu raporunun sanığın 'cezai ehliyetinin tam olduğu' yönünde rapor verdiğini ancak Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin raporlarında Kart'ın şizofren olduğunu belirtir raporlar da bulunduğunu kaydetti. Raporlar arasındaki çelişkilerin giderilmesi için sanığın Adli Tıp Genel Kurulu'na sevk edilmesine karar veren mahkeme, Kart'ın olay tarihinde ve hala cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönünde rapor aldırılmasına hükmetti. Duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, resmi nikahlı olan Kart çiftinin 16 Şubat tarihinde yemek yedikleri esnada, Tahir Kart'ın eline aldığı kasap bıçağıyla eşi Kübra Kart'ın yanına gelerek hiçbir şey söylemeden boynunun her iki tarafına arka arkaya bıçak darbesi vurduğu anlatılıyor.

İddianamede, eşini otopsi raporuna göre en az 12 defa bıçakladığı belirtilen Kart'ın, cinayetten sonra karısının cesedini parçalayarak ortadan kaldırmak için testere, bıçak ve jilet kulllandığı kaydediliyor. Ayrıca, zanlının çöp torbalarına konulan parçaları pazar arabasına yerleştirerek çöp konteynerine attığı vurgulanıyor.

İfadesinde, "Beynime öldür, öldür diye sesler geldi, cinayeti işledim. 9-10 yıl önce şizofreni hastalığına yakalandım" diye ifade veren Kart için, Adli Tıp Kurumu "cezai ehliyetinin tam olduğu" yönünde rapor vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu İstanbul Erenköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title