Haberler

Pekin 20. Bölgesel Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

CENEVRE'de Pekin 20'nci Bölgesel Değerlendirme Toplantısında 'Mevcut Demografik Eğilim ve Ekonomik Durum içerisinde kadın ve Ekonomi' konuları ele alındı.

CENEVRE'de Pekin 20'nci Bölgesel Değerlendirme Toplantısı'nda 'Mevcut Demografik Eğilim ve Ekonomik Durum içerisinde kadın ve Ekonomi' konuları ele alındı. Ayrıca toplantı kapsamında 'Savaş Mağduru Kadınlar' oturumunda 'Suriyeli Kadın sığınmacılar' konulu bir sunum da gerçekleştirildi. Burada Türkiye adına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve sanatçı Muazzez Ersoy, AFAD temsilcisi Halil Afşarata ile Coşkun Aral birer konuşma yaparak toplantıya katıldılar. Toplantıda Türkiye adına söz alan Fatma Şahin, Gaziantep'te yaşanan göçmen sıkıntılarını konu alan bir konuşma yaptı. Şahin, Gaziantep'te yaşanan Suriyeli göçmen sayısının 1,5 milyonu aştığını bunların gerekli yerlere yerleştirilmesinin zorluklarını, sağlık ve eğitim problemlerinden bahsetti. Daha sonra AFAD adına söz alan temsilci Halil Afşarata hazırladığı görsellerle Suriye'den Türkiye'ye göç edenlerin sıkıntılarına değindi. Ünlü fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral'ın hazırladığı Suriye'deki savaşa dair görüntüler, Fatma Şahin'in konuşması esnasında katılımcıların duygusal anlar yaşamasına sebep oldu. - Cenevreisviçre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Türkiye Suriye Pekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title