Haberler

ÇEMYO 17. Mezunlarını Verdi

Güncelleme:

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu 17'nci mezunlarını verdi.

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu 17'nci mezunlarını verdi. Bu yıl mezun olan 365 öğrencinin mezuniyet coşkusu Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen görkemli bir törenle kutlandı.

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nun 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Çerkezköy Amfi Tiyatro'yu dolduran yüzlerce öğrenci, keplerini havaya atmanın mutluluğunu doyasıya yaşarken, tribünleri dolduran aileler de, çocuklarının bu mutluluğunu sevinç gözyaşları içinde izledi.

Mezun olacak öğrencilerin hayatlarında önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını belirten NKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan Soysal, "Hocalarınız sizi gerekli bilgilerle donatmaya gayret etti. Şimdi bu bilgileri kullanma zamanı. Büyük önder Cumhuriyeti bu değerli gençlerimize emanet etti. Bu vesileyle tüm çocuklarımıza mutlu bir gelecek diliyorum. Mesleki bilgilerinizi sürekli geliştirin. Bilgi sonsuzdur. Her zaman sizin ulaşabileceğiniz yerdedir" dedi.

Çerkezköy'de ÇEMYO'nun yürüttüğü çalışmaları memnuniyet ve takdirle takip ettiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Çerkezköy'de eğitimin her anıyla yakından ilgiliyiz. Her zaman söylediğimiz gibi en esaslı meselemiz eğitimdir. Bu kapsamda Kaymakamlık olarak halk eğitim kampanyasını başlattık. İnanıyorum ki çok yakın bir gelecekte Çerkezköy sanayide olduğu gibi eğitimde de marka bir kent haline gelecektir" ifadelerini kullandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni okul ikincisi Gülden Karapınar'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti.

2013-2014 akademik yılı mezuniyet törenine katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş ise, "ÇEMYO 7 Ekim 1994'te Trakya Üniversitesi'ne bağlı olarak Çerkezköy Belediyesi'nin üst katında büro yönetimi ve sekreterlik programı bir öğretim görevlisi ve 33 öğrenci ile eğitim öğretime başladı. Bugün hizmetlerimizi sürdürdüğümüz 1860 metrekare kapalı alana sahip binaya 18 Şubat 2002'de taşındık. 2006 yılında Trakya Üniversitesi'nden ayrılıp, Namık kemal Üniversitesi'ne bağlandık. 33 öğrenci ile başladığımız eğitim öğretim yolculuğumuza bugün bin 200 öğrenci ile devam ediyoruz. Bu yıl mezun olacak öğrenci sayımız 300 civarındadır. Yüksekokulumuz 2014-2015 akademik yılında 5 bin 580 metrekare kapalı alandan oluşan yeni binasında eğitim öğretime başlaması planlanmaktadır. Her zaman olduğu gibi bugün mezun olacak öğrencilerimize çağdaş, evrensel, ilkeleri benimseterek, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmalarında onlara maddi ve manevi her türlü zorlukları göğüslemede gösterdiğiniz yardımlarınız ve onları hayata hazırlamada göstermiş olduğunuz özverili çabalarınız hiçbir zaman unutulmayacak" dedi.

Programda daha sonra 2013-2014 akademik yılı birincisi Ali Yıldırım'a Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından başarı plaketi verildi. Okul ikincisi Gülden Karapınar'a başarı plaketini Rektör Vekili İhsan Soysal verirken, okul üçüncüsü Gülsüm Dedeoğlu ise başarı plaketini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın elinden aldı. Daha sonra okul birincisi Ali Yıldırım mezuniyet kütüğünün ismini çaktı.

ÇEMYO bünyesindeki bölümlerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle devam eden programda mezun olan tüm öğrenciler isimleri tek tek okunarak sahneye davet edildi. Programın sonunda keplerini havaya atan öğrenciler, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, Özel Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op. Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy Sağlık Müdürü Olcay Palak, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Erbay, ÇEMYO idarecileri, öğretim görevlileri, öğrencileri ve yüzlerce veli katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi İhsan Soysal Çerkezköy Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title