Haberler

Cemil Çiçek: 'Allah Bunun Neresinde?'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arena Mega Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Günümüzde hâlâ ‘Sünni-Şii’ diye insanlar birbirine kurşun sıkıyor. Irak’ta, Suriye’de nerede İslam toplumu varsa ‘Allahuekber’ diyerek kan dökülmeye devam ediliyor. Allah bu kanın neresindedir" dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arena Mega Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katıldı. Törende konuşan Cemil Çiçek Muharrem ayının Müslümanlar açısından pek çok ilkin gerçekleştiği bir rahmet ayı olduğunu belirterek, “Muharrem ayı barış ve bereket ayıdır, matem ayıdır, ibret ayıdır. Savaşmanın ve kan dökmenin yasaklandığı bir aydır. Yani bu ay küslerin barışması, kırgınlıkların affedilmesi için fırsat ayıdır” dedi. Günümüz İslam dünyasının Muharrem ayının anlamı ve mesajından uzakta olduğunu söyleyen Çiçek, “Kan dökülmeye devam ediyor yüreklerimiz yanıyor. İslam adına işlenen cinayetlerle tüm Müslümanlar töhmet alında bırakılıyor. İşlenen cinayetlerle İslam’ın sevgi ve hoşgörü mesajı perdeleniyor. Bunun ilk örneği Fırat nehri kıyısında Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmiştir. Hz. Hüseyin efendimizin şahadeti yüreğimizi yakan faciadır. Ona indirilen kılıç darbeleri Peygamberimize indirilmiştir, Hz. Ali’ye indirilmiştir. Hakikatin ipine tutunan ve zorbalığa boyun eğmeyen Hz. Hüseyin, kendi şahadetiyle bizlere ‘hakkı üstün tutmak için gerekirse öl’ demiştir. O hakkı üstün tutmak için kendini feda etmiştir. Doğru dururken haklı dururken iyi dururken kim kötülerle beraber olmak ister. Hz. Hüseyin dururken kim Yezidlerle beraber olmak ister. Kerbela’da sadece bizler için değil, insanı insan yapan tüm değerler için kendini feda etmiştir. Ne mutlu onun yolundan gidene ve onu rehber edinip hakkı üstün tutana” diye konuştu.

"ÖLEN ‘ALLAHUEKBER’ DİYOR, ÖLDÜREN ‘ALLAHUEKBER’ DİYOR"

Hz. Hüseyin’in Müslümanlara bıraktığı mesajı anlamayan insanların olduğunu görmekten büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Cemil Çiçek, “Günümüzde hâlâ ‘Sünni’ ‘Şii’ diye insanlar birbirine kurşun sıkıyor. Irak’ta, Suriye’de nerede İslam toplumu varsa ‘Allahuekber’ diyerek kan dökülmeye devam ediliyor. Allah bu kanın neresindedir. Ölen ‘Allahuekber’ diyor, öldüren de ‘Allahuekber’ diyor. Bu nasıl bir İslam anlayışıdır. Ama bu Müslümanların eline silahlar başkası tutuşturuyor. Kerbela katliamı ile birlikte İslam tarihinde kötü bir çığır açılmıştır. İnancından dolayı inansalar şiddet uygulanmasının anlaşılır tarafı yoktur. Bizler ‘bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş’ diye inanırız. Savunmasız günahsız masum kişilerin öldürülmesini asla kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Türk milletinin Kerbela hadisesi karşısında tarafının net bir şekilde seçtiğinin altının çizen Çiçek, “Bu topraklarda Yezid zihniyetinde olan bir Müslüman yoktur, olamaz. Bunun en samimi göstergesi şudur. Hepimizin evinde bir Ali, Hasan, Hüseyin, Zeynep, Zehra var. Şu ana kadar Yezid ismine ben hiçbir yerde rastlamadım. Dolayısıyla bu millet tarafının seçmiş nerede durduğunu tarihen de göstermiştir” ifadelerini kullandı.

"AYRIŞMAYA FIRSAT VERMEMELİYİZ"

TBMM Başkanı Çiçek, Müslümanları birbirine düşürmek için oynanan oyunların farkında olmak gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bir olursak iri ve diri oluruz. Bugün bizi birbirimize düşürmek için oynanan oyunların farkında olmalıyız. Tarih boyunca uğrunda cefa çekilen Alevi-Sünni ayrışmasına fırsat vermemeliyiz Aramızda kin ve nefret tohumları ekmek isteyenlere karşı şüphe ile bakmalıyız. Daha demokratik bir ülkede yaşamayı istemek takdirle karşılanacak bir tutumdur. Ülkemiz haklar ve özgürlükler bağlamında belli bir olgunluğa doğru ilerlemekte. Farkı inançlar gruplarının talepleri daha fazla geciktirilmeden birlikte uzlaşarak çözülmelidir. Tarih boyunca bizi içten içen kemiren iki fitne olmuştur. Mezhepçilik ve Etnikçilik. Ortak değerlerimiz yerine doğuştan özelliklere üstün arama hastalığı yaygınlaşmakta. Bizler son derece dikkatli ve uyanık olmalıyız. Başkalarının planlarını parçası olmak yerin kendi planlarını yapmalıyız.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cemil Çiçek Politika Güncel Haberler

title