Haberler

Cemil Bayık: Cemaat ile Temas Kurmak İstedik, Kabul Etmediler

Güncelleme:

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, PKK olarak cemaat ile temas kurmak istediklerini ancak karşı tarafın bunu kabul etmediğini açıkladı.

İMC TV'den Ayşegül Doğan'a konuşan KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gülen Cemaati ile PKK arasında ilişki olduğu iddiasına yanıt verdi. Davutoğlu'nun PKK-cemaat iddiasını kesin bir dille reddeden Bayık "elimizde belgeler var diyor. Ben bu belgelerin kamuoyuna açıklanmasını istiyorum" dedi. Bayık PKK olarak cemaat ile temas kurmak istediklerini ancak karşı tarafın bunu kabul etmediğini açıkladı. Cemaatin "milliyetçi ve Kürt düşmanı" bir çizgide olduğunu savunan Bayık "Biz temasa geçerek onları o çizgiden uzaklaştırmayı hedefledik. Ama onlar Kürt düşmanı milliyetçi bir çizgide kalmayı tercih ettiler. Bu nedenler bizim ile onlar arasında bir ilişki gerçekleşmedi." dedi.

İşte Bayık'ın açıklamalarından satır başları:

CEMAAT, PKK İTTİFAKI İDDİASI

Hem Gülen Hareketi, hem AKP, elbette Kürt özgürlük hareketini yanına almak ister. Kim ki bunu yaparsa dengeyi kendi lehine bozar ve önemli sonuçlar elde edebilir. Ama Kürt özgürlük hareketi bu iktidar mücadelesine asla alet olmadı olmaz. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'elimizde belgeler var' diyor. Ben bu belgelerin kamuoyuna açıklanmasını istiyorum. Ama elinde bir belge falan yok. Sadece kara propaganda yapıyorlar. AKP kendisinden yana olmayan herkesi mutlaka etkisizleştirmek karalamak istiyor. Toplum nezdinde küçük düşürmek istiyor. Diğer yandan da KCK benzeri operasyonlar yaparak seçimleri kazanmak istiyor.

CEMAAT, PKK İLE TEMAS KURDU MU?

Biz cemaat ile temas kurmak istedik. AKP ile kurduğumuz gibi. Herkesle ilişki kurabiliriz. Ama bizi kabul etmeyen tanımayan hiç kimse ile ilişki kurmayız. Bizi kimliğimiz ile kabul etmeyen başka türlü görenlerle de ilişki kurmayız. Biz, cemaat ile ilişki kurmak istedik, ama onlar istemedi. Çünkü, Gülen cemaati milliyetçi ve Kürt düşmanı bir çizgidedir. Biz temasa geçerek onları o çizgiden uzaklaştırmayı hedefledik. Ama onlar Kürt düşmanı milliyetçi bir çizgide kalmayı tercih ettiler. Bu nedenle bizim ile onlar arasında bir ilişki gerçekleşmedi.

"14 ARALIK İKTİDAR MÜCADELESİNİN DEVAMIDIR"

AKP ve Gülen Hareketi bir dönem ittifak yaptılar ve önemli sonuçlara ulaştılar. Sonrasında ise kendi aralarında iktidar mücadelesine girdiler. 14 Aralık operasyonu bu mücadelenin devamıdır. Kim iktidar olacak, bunun kavgasını yapıyorlar. Kürtlere ve başka kesimlere karşı ittifak yaptılar. Geçmişteki suçları da birbirlerine yıkıyorlar. Oysa ne yapıldıysa birlikte yaptılar. Ama şimdi iktidar mücadelesine girdikleri için her yöntemi mübah sayıyorlar. Son operasyon da bunun devamıdır. Ne AKP ne Fethullah haklı değildir. İkisi de kirli bir siyaset geliştirdi.

"HDP-CHP İTTİFAKI KESİNLİKLE YANLIŞTIR"

CHP ile ittifaka sıcak bakmıyoruz. İki tarafın seçmeni de oy kayması yaşar. Böyle bir ittifakın yapılması bizce düşünülemez. Sistem partileri ile ittifak yapılması doğru değildir. Elbette seçimlerde ittifak yapılır. Hatta en geniş şekilde yapılır. Ama HDP'nin ittifak edeceği kesimler devlet dışı kesimlerdir. Bu çok geniş bir kesimdir. Soldur, Alevilerdir, çeşitli halklar ve dini mezheplerdir, çevreciler, feministlerdir... Bu çevrelerin hepsi bu iktidardan umutsuzdur. Onun için bir demokrasi bloğunun yaratılması gerekir. Bu blok yaratılırsa bunun sonuçları oldukça olumlu olacaktır. Böyle bir bloğun meclise girmesi MGK'daki savaş kararının engellenmesine ve demokrasi güçlerinin yeni bir döneme girmesini sağlayacaktır. Türkiye'deki zihniyetin değişmesine yol açacaktır. 2015 seçimleri herkes açısından stratejik bir değer kazanmıştır.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ayşegül Doğan Cemil Bayık Cemaat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (83)

Anlayın Artık:

Temas etmediniz, anlaşmadınız, birlikte hareket etmediniz de: kackyı, nasıl dışarı çıkardınız, 6-7 ekim olaylarını nasıl yaptınız?Geçin bu kafalamasyon rollerini.

1
48
yanıtYanıtla
MHP 66:

DEMEKKI CEMAAT AKP DEN DAHA GURURLU DAHA ONURLUYUMUS SIZINLE KANKA OLMAMIS YANLIZ KALDINIZ AKP PKK KARDESLER YAZIK COK YAZIK

24
20
yanıtYanıtla
neronm@m.m:

Mhpli saf kardes sen bahcelinin mhp sindenmisin kurucusu olan Alparslan turkesin mhp sindenmisin mhp milletvekilini zekeriya iceri soktu ya sizin korgeneral vatan haini yada paralelciler savcisi vatan haini bukadarmi gaflete daldiniz

yanıt0
yanıt0
DEVRİMCİ:

BELKİ YALAN SOYLYUOR.

21
19
yanıtYanıtla
k. mm@m.m:

Sana yalan borcu mu var

yanıt10
yanıt3
neronmobilWeb@haberler.com:

Temas kurmalarina gerek yok israil ikisi ilede temas halinde zaten biri kotu cocuk biri iyi cocuk rolunde

25
12
yanıtYanıtla
GökhanmobilWeb@haberler.com:

Bayık efendi biz sizin cemaate düşman olduğunuzu zaten biliyoruz. Gün geçmiyor ki adamların yurdunu evini dersanesini yakmayın. Madem itirafa başladın, Bir de hükümetle hangi anlaşmaları yaptınız neyi nasıl paylaştınız bunları da söyleyiver.

14
22
yanıtYanıtla
Celal:

tipe bak eli kanlı terörist maymun

23
4
yanıtYanıtla
3535:

adam gibi adam maşallah herbıji

7
20
yanıtYanıtla
şiyar kardeşm@m.m:

Çok doğru konuşmuşsun.bir insanı ilk olarak tanımlayan dini,ait olduğu kültür ve tarih coğrafyasıdır etnik köken çok sonra gelir.ben bi türküm ama şaman ya da inançsız bir tüekün benim kültür dünyamda yeri yoktur,mümin bi kürdü,arabı hatta kökeni ermeni olan bi müslümanı orta asyadaki bi şaman türke tercih ederim,çünkü Allah böyle emrediyor.

yanıt0
yanıt1
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title