Haberler

Çembere Alınan Teröristlere "Teslim Olun" Çağrısı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda güvenlik güçleri, çembere aldıkları teröristlere teslim olmaları yönünde anonslar yapıyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda güvenlik güçleri, çembere aldıkları teröristlere teslim olmaları yönünde anonslar yapıyor.

Nusaybin'de bölücü terör örgütü üyelerince açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların bertaraf edilmesi ve kamu düzeninin yeniden tesisine yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen "Atmaca-7 Operasyonu" kapsamında güvenlik güçleri ilçedeki ilerleyişlerini sürdürüyor.

Yüzde 80'ı tamamlanan operasyonda, Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde çembere alınan ve çıkış yolları kapatılan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ediyor.

"Sizi kandırıyorlar"

Güvenlik güçleri, bir yandan da terör örgütü mensuplarına eyleme son vermeleri ve devlete teslim olmaları yönünde çağrıda bulunuyor. Mardin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, çatışmaların yaşandığı bölgelerde zırhlı araçlardan terör örgütü mensuplarına sık sık "teslim ol" çağrısı yapılıyor.

Anonslarda, eyleme son verilmesini isteyen güvenlik güçleri, kandırılan gençlere, teslim olmaları halinde kendilerine hiçbir kötü muamele yapılmayacağını belirtiyor.

Teröristlerin hiçbir kurtuluşunun bulunmadığını ifade eden güvenlik güçleri, anonslarda, "Size yalan söylüyorlar. Sizi kandırıyorlar. Bunlara inanmayın. Kimse size yardıma gelmez. Kaçacak yeriniz yok. Örgütü yönetenler öleceğinizi bile bile bu kapanın içine sizi terk ettiler. Şimdi ne olacak? Neden ölümü bekliyorsunuz? Diğerleri nerede? Neden sizi yalnız bıraktılar? Bu ölümler kimin işine yarıyor iyi düşünün. Teslim olun. Canınız devletin güvencesindedir. Korkmayın." ifadeleri kullanılıyor.

Çember daralıyor

Nusaybin'de 14 Mart'tan bu yana devam eden operasyonda birçok mahalle teröristlerden temizlendi. Terör örgütü mensupları, Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde sıkıştırıldı. İlçede şu ana kadar 403 terörist etkisiz hale getirildi, 387 barikat kapatıldı. Terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan 992 el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince belirlenerek, imha edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yenişehir Nusaybin Dicle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title