Haberler

Cemal Özdemir Biyografisi

Cemal Özdemir
Doğum YeriKahramanmaraş / Türkiye
Doğum Tarihi1.11.1950

Cemal Özdemir Kimdir ?

1950 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu.

İlk ve orta tahsilini Kahramanmaraş'ta tamamladı. 1972 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

1972 yılında Gaziantep Atatürk, 1975 yılında Gaziantep İmam Hatip, 1976 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. 1976-81 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü'nde Bütçe Şube Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Birim Müdürü olarak görev yaptı. 1981 yılında memuriyetten istifa ederek ticarete atıldı. Çeşitli şirketlerde kuruculuk ve genel müdürlük yaptı. Özelleştirmeden önce İGSAS (İstanbul Gübre Sanayi'nde) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Kendi özel şirketinde (Plastik Hammadde Konusunda) ticaretle meşgul olan Cemal Özdemir bir çok sivil toplum örgütünde görev aldı. 2005 yılında İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kimyevi Madde ve Kimyevi Boya Meslek Komite Üyesi seçildi. Halen İstanbul Ticaret Odası meclis üyesi görevine devam etmektedir. MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) ve ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) üyesi olan Özdemir Uluslararası İHH İnsani Yardım Vakfı Yüksek Danışma Meclisi üyesidir.

2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kaynak Geliştirme İştirakler Daire Başkanlığı'na atandı.

2015 seçimlerinde milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etti.

title