Haberler

Cemaat Çanakkale Zaferi'ni Unutmadı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Tepecik Cami'sinde kılınan sabah namazı, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle hazırlanan anma programına sahne oldu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Tepecik Cami'sinde kılınan sabah namazı, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle hazırlanan anma programına sahne oldu. Cami imamının Türk Bayrağı hediye ettiği cemaat, ellerinde bayraklarla cami içerisinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bodrum'da, 1737 yılında yapılan tarihi Tepecik Camisi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla sabah namazı vaktinde anma programı düzenlendi. Cami imamı Yüksel Kılınçarslan ve müezzin Hüseyin Önder tarafından Yasin-i Şerif ve Fetih Suresi okunup, tekbir getirildi, dua edilerek şehitler anıldı. Şehitlik ile ilgili ayet ve hadisler okunup, İslamiyet'te şehitlik mertebesi anlatıldı. Çanakkale gezisinde Soğanlıdere Hastanesi Şehitliği yakınlarında akşam namazı vaktinde yaşadığı bir anıyı anlatırken, ağlayarak dua okumasından söz eden imam Kılınçarslan, cemaatten çocuklarına vatan sevgisini öğretmelerini istedi. Kılınçarslan, bir Japon bilim adamının, Türk bilim adamına başarılarını anlatırken ilkokul çağındaki çocuklarını atom bombası atılan Nagazaki'ye götürdüklerini 'Sizin de Çanakkale'niz var' dediğini ifade etti.

Cemaate bayrak hediye edeceğini duyuran Kılınçarslan "Niye böyle bir karar verdiniz derseniz: Kıssayı bilirsiniz. Bizim askerlerimiz şehit olduklarında bağırları şişkinmiş. Anzakların komutanları, askeri şaşırıyor ve Churchill'e bu durumu anlatıyorlar. Açın bakalım dendiğinde askerimizin elbisesi açıldığında bayrağımıza sarılı Kuran-ı Kerim çıkıyor. Burada kıssadan hisseye dikkat edelim. Churchill 'Bu Türklerin, Müslümanların elinden bu bayrağı ve Kuran-ı almadığınız müddetçe ne Çanakkale'yi geçebiliriz ne de Osmanlı'yı yenebiliriz' der. Neslimiz okumuyor. Neslimiz dininden, ecdadından bi haber. Evlatlarımıza vatan sevgisini öğretelim" diye konuştu.

İMAMDAN BAYRAK SÜRPRİZİ

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında cemaate Türk bayrağı hediye etmeyi düşündüklerini kaydeden Kılınçarslan "Kuran bizim kitabımız. Bayrak bizim bayrağımız. Ezan bizim ezanımız dedik. Camimizde böyle bir program hazırladık" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye genelinde il ve ilçelerde Çanakkale Şehitleri anma programı düzenlediğini hatırlatan Kılınçarslan, sabah namazının kılınıp dua edilmesinin ardından "Allah bayrağımızı göklerden hiçbir zaman indirtmesin" diyerek namaza gelenlere Türk bayrağı hediye etti.

CEMAAT ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

Hediye edilen Türk bayrağını sevinçle alan vatandaşlar cami içerisinde bayrakları açarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşlardan Nebi Arslan "Çanakkale duygusunu yaşamak, gidip görmek lazım. Çocuklarımıza anlatacak çok şeyimiz olduğunu biliyoruz. Bunu anlatmamız, bu duyguyu unutmamamız lazım" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Tepecik Bodrum Cemaat Politika Güncel Haberler

title