Haberler

Cem Yılmaz'ın Oynadığı "İftarlık Gazoz" Filmi Davalık Oldu

Güncelleme:

İftarlık Gazoz filminde Cem Yılmaz'ın canlandırdığı 'Cibar Kemal' karakterinin babası olduğunu belirten Yusuf Kanat, filmde babasının küçük düşürüldüğünü söyleyerek dava açtı.

Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren başrolünde Cem Yılmaz'ın oynadığı İftarlık Gazoz filmi davalık oldu. Sinema salonlarında gösterimi devam eden filmin gösteriminin tedbiren durdurulması ve 150 bin lira manevi tazminat talep ediliyor. 'Cibar Kemal' karakterinin babası olduğunu belirten Yusuf Kanat, filmde babasının gerçeğe aykırı bir şekilde anlatılarak küçük düşürüldüğünü ifade ederek mahkemeye başvurdu.

BAŞROLÜNDE CEM YILMAZ OYNUYOR

Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukatı aracılığı ile dilekçe sunan Kanat, filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Yüksel Aksu ile filmin 2 yapımcısı hakkında davacı oldu.

Kanat adına avukatının mahkemeye sunduğu dilekçede filmin 1970 yıllarında Muğla'nın Ula ilçesinde geçtiği ve başrolünde 'Cibar Kemal' isimli kişinin Cem Yılmaz tarafından canlandırıldığı belirtildi. 'Cibar Kemal'in gazoz imalatı yapan ve yaptığı gazozları sokaklarda seyyar araba ile satan kişi olarak canlandırıldığı ifade edilen dilekçede, filmin senaryo yazarı Yüksel Aksu'nun kendi yaşam öyküsünü konu aldığı ve 40 yıl öncesinin Ege kasabasında geçtiği belirtildi.


"HAKARET VE AŞAĞILAMA UNSURLARI TAŞIMAKTADIR"

Filmdeki Cibar Kemal'in davacı Yusuf Kanat'ın ölen babası Mustafa Kemal Kanat olduğu ve o yörede o isimle bilindiği kaydedilen dilekçede, "Söz konusu bölgede bu isimde başka kişi yaşamamıştır. Filmde canlandırılan karakter yaşamı, düşünceleri ile gerçek Cibar Kemal kişiliğine karşı hakaret, küçük düşürme, aşağılama unsurları taşımaktadır" denildi. Gerçek hayattaki Cibar Kemal'in yörenin önde gelen isimlerinden ve gazoz üretim atölyesi olan bir kişi olduğu belirtilen dilekçede filmdeki Cibar Kemal'in alkol kullanan, orucunu bozan ve küfreden bir kişi olarak canlandırdığı ifade edildi.

"FİLM DURDURULSUN" VE 150 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT TALEBİ

Yüksel Aksu'nun,Yusuf Kanat ve babasını çok iyi tanıdığı belirtilen dilekçede, Kanat'ın film gösterime girmeden önce Aksu'yla görüşerek filmdeki olumsuz durumların düzeltilmesini istediği kaydedildi.

Aksu'nun herhangi bir yanlışlık varsa düzeltileceğine dair söz verdiği dilekçede Aksu'nun sözünü tutmadığı ve Cibar Kemal'i gerçekte olduğundan çok farklı, olumsuz bir kişi olarak gösterdiği belirtildi. Yaşanan durumdan dolayı Yusuf Kanat'ın üzüntü yaşadığı ve babasına yapıldığını belirttiği saygısızlığı önleme amaçlı tazminat davası açmak zorunda olduğu kaydedilen dilekçede, tazminatın Ula'daki Atatürk İlköğretim okuluna bağışlanacağı ifade edildi. Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Yüksel Aksu ve filmin 2 yapımcısının 150 bin lira manevi tazminat ödemesinin istendiği dilekçede, filmin sinema salonlarında, internet ve benzeri yayın organlarında gösterilmesinin tedbiren durdurulması talep edildi.

"BABAM OLMADIĞI BİR İNSAN GİBİ GÖSTERİLMİŞTİR"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yusuf Kanat filmde doğru olmayan noktaların bulunduğunu belirterek, "Yüksel Aksu ile görüşüp filmde bir yanlışlık olmamasını ve babamın ismini değiştirmesini, anonim bir isim kullanmasını söyledim. Benim babam ömründe yalan söylememiş, prensip sahibi bir insandır. Filmde babam olmadığı bir insan gibi gösterilmiştir" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Yüksel Aksu Cem Yılmaz Ula Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

Adınızı Yazın:

şimdide sıra sinemaya geldi sanırsam ne cehalet onca hayvan dolasırken dısarda senın canını hıce sayarlar paranı cebınden calarlar ama boyle sacma sapan seylere dava göz boyamacılık. . . . . . . . . allah belanzıı versın

4
4
yanıtYanıtla
NE OLACAK:

Sahtekarlik basindan belliydi aslinda

2
2
yanıtYanıtla
ERZİNCANLI:

Üçkağıtçı ya bak sen

0
2
yanıtYanıtla
BölünmezVatan:

Sürekli dikkat edin 80 darbesinde solcular mazlum olarak ülkücüler acımasız ve faşist olarak gösteriliyor ! 80 darbesinde sağıda soluda acılar çekti bu ülkede ! neden hep solcular anlatılır ülkücüler anlatılmaz ! Bu filmi bizde izliyoruz bizde para veriyoruz ayıptır ayıp Sinema sektöründe tıpkı siyasetteki gibi çıkamadık şu 80 lerden !

1
1
yanıtYanıtla
kartal,64:

daha bunu izleyen kaldımı bu ülkede ya 15 yıldır hep aynı gelişme göstermedi bunu izleyenlerde aynı kalmıştır hep 1999 yılında gibi

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title