Haberler

Cem Yılmaz'a 'Züppe', Nihat Doğan'a 'Salak' Dedi

Kural, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde öğrencilere çevre bilincini artırmak ve israfı azaltmak konusunda 1,5 saat süren bilgilendirme konferansı verdi.

Gökçebey ilçesinde bulunan Çok Programlı Lisesi Çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen seminere, Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen, Halk Eğitimi Müdürü Hüseyin Recep Topal, Özel İdare Müdürü İzzet Turpçu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çok sayıda konferanslara ve panellere imza attığını söyleyen İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Orhan Kural, "Dünyanın 256 ülkesinde 4 bin konferansa katıldım, tek amacım var. Her türlü kötülükten uzak durulmasını istiyorum" diye konuştu. Hazır yiyeceklerden ve içeceklerden bahseden Kural, bu tür yiyecek ve içecekleri öğrenciler boykot etsin çağrısında bulundu. Konferansta öğrencilere israfın çok zararlı olduğunu anlatan Kural, öğrencilerden 'fastfood' gibi yeme tarzından ve 'gazlı içeceklerden uzak durmalarını istedi. Kural, bir kuşun ölümüne sebep olabileceğinden yere sakız atmamalarını, sıcak havalarda sokak hayvanları için su kapları bırakmalarını, doğa ve çevreye karşı daha duyarlı olmalarını ve çevreyi kirletmemelerini isteyerek, rastgele ve önemsemeden atılan bir küçük pilin bir ton suyu kirlettiğini anlattı.

Televizyon programlarını ve sanatçıları da eleştiren Kural, "TV'lerde görüyoruz, Seda Sayan'ın programına katılanların konuşmaları artık çığırından çıktı. Türkiye'nin ekonomisi bu aralar çok geriledi. Daha da düşüyor. Ekonomiyi ağzında puro ve jaguar marka arabayla hava atan "Züppe" Cem Yılmaz düşürdü. Geçenlerde Somali'ye gittim. Büyükelçinin daveti üzerine. Yanımda iki hanım vardı. Hava yollarında çalışıyorlardı. Oraya Ajda Pekkan ile O 'Salak' Nihat Doğan da gelmiş. Ajda Pekkan'ın da yol parasını da biz verdik devlet olarak. Fotoğraf çektirirken ufak zenci bir çocuğu gören Ajda Pekkan korkmuş, Daha sonra çocuğun elini tutarak itmiş ve ellerini sabunlamış ve kolonyalı mendil ile defalarca temizlemiş. Sonuç ne oldu? Ajda Pekkan Somali'ye gitti."

Yaklaşık 1, 5 saat süren konferans sonunda İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Orhan Kural'a Kaymakam Bülent Hamitoğlu tarafından yapay çiçek takdim edildi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Orhan Kural Nihat Doğan Cem Yılmaz Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title