Haberler

    Cem Koparan, Süleyman Seba'nın Vefatının Ardından Yazdı: Modaydı, Ben de Bağırdım

    Editörlerimizden Cem Koparan, Süleyman Seba'nın ardından bir yazı kaleme aldı.

    1999-2000 sezonuydu. Tahmin ettiğiniz gibi ben de ‘Ahmet Dursun, Seba gitsin’ sloganına değineceğim. Lige kötü başlamıştı Beşiktaş ama sonra toparlayıp Galatasaray ile şampiyonluk yarışına tutuşmuştu. Ahmet Dursun’un leblebi gibi gol attığı, kaptanlık pazubandının Şifo Mehmet’te olduğu, başkanın da Süleyman Seba olduğu yıllardı.

    Babamın elini sıkıca tutup kapalı alta girmiştik. Elektronik bilet dönemi yeni başlamıştı sanki. Bir bilete 7 lira vermiştik. Üstümde olan yağmurluğu, kapalı üstten atılan minik kağıt parçalarının üzerimden bir hafta boyunca çıkmamasını, Ahmet Dursun’un Trabzonspor’a attığı golü ve tüm stadın ‘Ahmet Dursun, Seba gitsin’ diye bağırmasını asla unutamam.

    Modaydı, ben de bağırdım.

    O zamanlar hayat toz pembe. Takımından beklediğin tek şey onlarca gol atması ve yeryüzündeki bütün kupaları kaldırması. Taraftarlığın içselleşmediği, ‘Beşiktaşlılık duruşunun’ henüz dillenmediği günler... Seba çekip gitti, Serdar Bilgili geldi. Bilgili onun öğrencisiydi, ona da küfrettiler, o da gitti. Süleyman Ağabey’i gibi.

    Biraz daha büyüyünce anladım Süleyman Seba’nın ne demek olduğunu. Gitsin diye bağırdığım günleri hayatımdan silebilirim. Nereden bilebilirdik ki, zengin babaların oğullarına oyuncak olarak Beşiktaş’ı hediye edeceklerini? Lal olsaydı da dillerimiz, öyle bağırmasaydı tüm kapalı.

    Süleyman Seba gitti. Öbür tarafta güzel adam Vedat Okyar karşılayacak onu, Kazım Kanat da sohbete eşlik edecek. Beşiktaş’ın en güzel yıllarının canlı kanlı tanıkları eskileri yad edecek. Onların emanetini korumak Beşiktaş taraftarının işi.

    Beşiktaş’ın geleceği, sadece yönetici kademesindeki Beşiktaşlılara bırakılmayacak kadar önemli.

    Modaydı, ben de bağırdım. Affet bizi büyük başkan.

    @cemkoparan

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Galatasaray Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title