Haberler

Cem Aygün'ün Ölümüne İlişkin Davada Karar

Keçiören'de Cem Aygün adlı gencin öldürülmesine ilişkin davada sanık polis memuru Fatih Yılmaz, "kasten yaralama sonucunda ölüme neden olmak" suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çaptırıldı.

Keçiören'de Cem Aygün adlı gencin öldürülmesine ilişkin davada sanık polis memuru Fatih Yılmaz, "kasten yaralama sonucunda ölüme neden olmak" suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çaptırıldı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya tutuklu sanık Fatih Yılmaz, Aygün ailesi ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Aygün ailesinin avukatı Murat Yılmaz, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Fatih Yılmaz'ın dün kolluk güçlerine teslim olduğunu bildirerek, bunun göstermelik bir durum olduğunu savundu.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Şafak, Fatih Yılmaz'ın "kasten yaralama sonucunda ölüme neden olmak" suçundan 12 yıldan 16 yıla kadar hapsini talep ettiği esas hakkındaki görüşünü tekrarladığını bildirdi.

Şafak, sanığın tutukluluğunun devamını istedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin suç işleme kastıyla olayı gerçekleştirmediğini öne sürdü. Müvekkilinin, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu çerçevesinde silah kullandığını savunan avukat, müvekkilinin beraatini talep etti.

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Hayrettin Türe, sanığı önce 14 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını, duruşmalardaki tutum ve davranışı ile cezanın üstündeki etkisini de göz önüne alarak takdiri indirimle cezayı sonra 11 yıl 8 ay hapis olarak belirlediklerini bildirdi.

Kararın açıklanmasının ardın Cem Aygün'ün kız kardeşleri sanık Yılmaz'a tepki gösterdi.

-"Ceza tatmin etmedi"

Kararın ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Aygün ailesinin avukatı Murat Yılmaz, cezanın kendilerini tatmin etmediğini bildirdi.

Fatih Yılmaz'ın kastının Cem Aygün'ü öldürmek olduğunu, bu nedenle "kasten adam öldürmek"ten cezalandırılması gerektiğini savunan Yılmaz, buna rağmen, mahkemenin sanığı kastın aşılması suretiyle adam öldürmekten cezalandırdığını belirtti.

Yılmaz, "Bu kararı tanımadığımız için temyiz edeceğiz. Sanık polis memurunun daha fazla ceza alması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Cem Aygün'ün babası İsmet Aygün de 21 aydır bu anı beklediğini, olayın peşini bırakmayacağını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Murat Yılmaz Cem Aygün Keçiören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title