Haberler

Cem Aygün'ün Ölümüne İlişkin Dava

Cumhuriyet Savcısı Şafak, Keçiören'de Cem Aygün'ün ölümüne sebebiyet vermekten yargılanan polis memuru Fatih Y'nin "kasten yaralama sonucunda ölüme neden olmak" suçundan 12 yıldan 16 yıla kadar hapsini, ayrıca kaçma ihtimali nazara alınarak tutuklanmasını istedi Sanık avukatının savunmasını hazırlaması için süre veren mahkeme, Fatih Y. hakkında tutuklamak üzere yakalama emri çıkarılmasını kararlaştırdı.

Keçiören'de Cem Aygün adlı gencin ölümüne neden olmaktan yargılanan polis memuru Fatih Y'nin "kasten yaralama sonucunda ölüme neden olmak" suçundan 12 yıldan 16 yıla kadar hapsi talep edildi. Mahkeme, sanık hakkında "kaçma şüphesini" dikkate alarak, tutuklamak üzere yakalama emri çıkarılmasını kararlaştırdı.

Cem Aygün'ün ölümüne ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Aygün'ün ailesi ve avukatları ile sanık avukatı katıldı.

Tutuksuz sanık Fatih Y'nin hazır bulunmadığı duruşmada, esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı İsmail Şafak, 30 Ağustos 2012'de Aygün'ün ölümüyle sonuçlanan olayı özetledi.

Savcı Şafak, sanığın, savunmasında "ihbar üzerine gittikleri yerde 'Dilara' isimli kadını yaralı bulduklarını ve hastaneye götürdüklerini, burada yaralı kadının göstermesi üzerine maktul Cem Aygün'ün bulunduğu aracı durdurduklarını ve GBT bilgilerini sormak için merkezi aradıklarını" anlattığını belirtti.

Sanığın, "bu sırada maktulün kaçmaya başladığını, kendisinin de peşinden koştuğunu" söylediğini aktaran Şafak, sanık Fatih Y'nin, "Cem Aygün'ü durdurmak için havaya üç el ateş ettiğini, daha sonra bacağına nişan aldığını, Aygün'ün bina boşluğuna atladığını, kendisinin merdivenlerden inerken ayağının kaydığını ve dirseklerinin yere değmesi sonucunda silahın ateş aldığını" öne sürdüğünü kaydetti.

Ancak olay yerinde yapılan keşif, keşfe ilişkin bilirkişi raporu, maktulün vücudundaki mermi çekirdeğinin seyrinin savunmayla örtüşmediğini bildiren Şafak, şunları söyledi:

"Maktulün olay yerinden kaçmaktan ibaret olan durumunda polis memuru olan sanıkla diğer polis memuruna bir direnmesinin söz konusu olmadığı, elinde silah veya benzeri bir aletin bulunmadığı, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun 16. maddesinde belirtilen silah kullanma şartlarının bu olayda oluşmadığı, ayrıca sanığın maktulü hayati bölgelerini hedef alarak ateş ettiğine dair dosyada ve dinlenen tanık beyanlarında, olayın oluş şekline göre kasten öldürmeye yönelik bir eylemi olmadığı, ancak kasten yaralama eylemi sonucu maktulün ölümüne neden olduğu anlaşıldı."

Şafak, bu gerekçelerle sanığın, "kasten yaralama sonucunda ölüme neden olmak" suçundan 12 yıldan 16 yıla kadar hapsini talep ederken, sevk maddesine ilişkin ceza miktarı dikkate alındığında, kaçma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle sanığın tutuklanmasını da istedi.

Aygün ailesinin avukatlarından Murat Yılmaz da olayda kasten öldürme eyleminin mevcut olduğunu söyledi. Kendileri bakımından, "en kötü ihtimalle, kasten yaralama sonucunda ölüme sebebiyet olmak" suçunun oluştuğunu ifade eden Yılmaz, sanığın yakalanmasına ilişkin talebe katıldıklarını bildirdi.

Sanık avukatı Durukan Karakaş ise esas hakkındaki görüşe karşı yazılı savunmalarını yapmak için süre istedi. Müvekkilinin memuriyet görevinin başında olduğunu ve kaçmasının söz konusu olmadığını ifade eden Karakaş, bu nedenlerle müvekkilinin tutuklanması talebine katılmadıklarını söyledi.

Hakim Hayrettin Türe, sanık avukatına yazılı savunmasını hazırlaması için süre verilmesine ve sanık Fatih Y. hakkında, savcının görüşünde talep ettiği ceza miktarı karşısında kaçma şüphesi dikkate alınarak, tutuklanması için yakalama emri çıkarılmasına karar verdiklerini bildirdi.

Duruşma ertelendi.

İddianamede Fatih Y'nin, "ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlerle sınırı kast olmaksızın aşmak suretiyle öldürmek" suçundan 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapsi talep ediliyordu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Cem Aygün Keçiören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title