Haberler

Cem Aygün'ün Öldürülmesine İlişkin Dava

Keçiören'de, Aygün'ün silahla vurularak öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi

Keçiören'de, Cem Aygün'ün silahla vurularak öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya maktül Cem Aygün'ün anne, baba ve kız kardeşleri ile müşteki ve sanık avukatları katıldı. Sanık  Fatih Y. ise bu celse hazır bulunmadı.

Duruşmada, olay sırasındaki telsiz konuşma kayıtlarının dosyaya gönderildiği açıklandı, ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Acil Tıp Teknisyeni olarak çalışan Merve Yükselen tanık olarak dinlendi.

Olay günü muhtemelen polisin haber vermesi üzerine ambulansla olay yerine gittiklerini anlatan Yükselen, olay yerinde maktülü yerde yatar vaziyette gördüğünü ve ambulansla hastaneye götürdüklerini bildirdi.

Aygün'ün yaralarına dikkat etmediğini söyleyen Yükselen, Aygün'ün nasıl vurulduğuna ilişkin bilgisi olmadığını kaydetti.

Müşteki avukatlarından Murat Yılmaz söz alarak, polisin, benzer olaylarda Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nu yanlış yorumladığını, polisin ancak kendisine yönelik ağır bir saldırı halinde, başka bir kurtulma yolu yoksa silahını kullanabileceğini, Aygün'ün, kimlik kontrolü sırasında kaçması üzerine vurulmasının kasten öldürme olduğunu savundu.

Yılmaz, "Bunda olduğu gibi benzer olaylarda hep polisin ayağı kayarken silahı ateş alıyor. Bir insan ölmüşken hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Sanığın tutuklanmasını, olay yerinde keşif yapılmasını ve keşifte hazır bulunmayı istiyoruz" dedi.

-Ailenin tepkisi

Sanık avukatlarından Durkan Karakaş ise müvekkilinin savunmasının alındığını hatırlattı ve tutuklama talebinin reddini istedi. Karakaş, müvekkilinin bir başka şehre tayin olduğunu, bu nedenle duruşmaya gelemediğini bildirdi.

Bu sırada maktül Cem Aygün'ün ailesinin tepki göstermesi üzerine avukatları tarafından  sakinleştirilmeye çalışıldı.

Daha sonra sanık avukatları, önceki celse olduğu gibi duruşmanın kapalı yapılması talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Şafak, "güvenlik nedeniyle duruşmanın kapalı yapılmasını" istedi. Müdahil avukatlarının keşif talebinin kabulünü isteyen Şafak, kaçma şüphesi bulunmaması ve kamu görevlisi olması dolayısıyla tutuklama isteminin reddini talep etti.

Mahkeme heyeti, iki tanık hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına ve üç tanığın dinlenmekten vazgeçilmesine, keşif tarihinin dosyaya girecek bazı belgeler ve tanıkların ifadelerinin alınmasından sonra belirlenmesine karar verdi. Heyet, sanığın tutuklanması ve duruşmanın kapalı yapılması taleplerini reddederek, duruşmayı erteledi.

Aygün ailesi, duruşma salonundan ayrıldıktan sonra, adliye içerisinde polis aleyhine sloganlar atarak, adliyenin önüne geldi.

Aile, "Cem Aygün'ü öldüren katil polislerin en ağır cezayı almalarını istiyoruz, kaza değil cinayet" yazılı pankart açtı. Ailenin avukatı Murat Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, "Kolluk kuvvetlerinin suçları örtbas edilmesin" dedi.

Öte yandan, Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerini protesto olayları sırasında arkadaşlarının gözaltına alındığını öne sürerek durumu protesto eden Hüseyin Koç isimli kişi,  adliye önünde "durma eylemi" gerçekleştirdi. Eyleme, Cem Aygün'ün babası İsmet Aygün'ün yanı sıra bazı avukatlar da destek verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Murat Yılmaz Cem Aygün Keçiören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title