Haberler

Çeltik Üreticilerinden Vali Şahin'e Ziyaret

Edirne Devlet Hastanesi’nde görevli doktorun Ergene havzasında yetiştirilen pirincin kanserojen madde içerdiği şeklindeki açıklamasının ardından, İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar ve Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Seçkin Şimşek, Vali Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti.

Edirne Devlet Hastanesi'nde görevli doktorun Ergene havzasında yetiştirilen pirincin kanserojen madde içerdiği şeklindeki açıklamasının ardından, İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar ve Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Seçkin Şimşek, Vali Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, Edirne'de yetiştirilen pirinçleri belirli aralıklarla tahlil ettirdiklerini ve en son Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanan bilimsel raporda herhangi bir kanserojen madde etkisine rastlanmadığını söyledi.

Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanan raporu Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e sunan Balcılar, "Biz bu konuda çok hassas davranıyoruz ve Ergene Havzası ve İpsala Ovası'nda yetiştirilen pirinçleri belirli aralıklarla tahlil ettiriyoruz. Trakya Üniversitesi'nin hazırladığı son rapor da temiz çıktı. Raporda, Türk gıda kodeksi tarafından insan sağlığı açısından risk sınır değeri 0,2 mg/kg olan kurşun elementine pirinçte rastlanmadığı, yine TGK tarafından sınır değer 0,2 mg/kg olarak bildirilen kadmiyum elementinin de pirinçlerde sınır değerden 13 kat daha düşük olduğu tespit edilmiştir. Üretilen bu pirinçler sadece Edirne'de tüketilmemektedir, Türkiye'nin hatta dünyanın birçok ülkesine gönderilmektedir. Bu nedenle bu konularda çok hassas davranılması, yapılacak açıklamalarda çeltik üreticilerinin de durumlarının dikkate alınması gerekiyor. Herhangi bir bilimsel veriye dayalı olmaksızın gelişigüzel bir şekilde önüne gelen herkesin açıklama yapmasını uygun bulmuyoruz. Elbette ki bir kamu görevlisi hakkında yapılacak işlemle ilgili tasarruf o ilin valisindedir. Sizin de bu konudaki hassasiyetinizi biliyoruz ve verdiğiniz destekten dolayı çeltik üreticileri adına size teşekkür ediyoruz" dedi.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Balcılar, şahıslarla ilgili özel bir husumetleri olmadığını ve soruşturma sonucunda çıkacak her türlü karara saygılı olduklarını sözlerine ekledi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Ali Şahin Balcılar İpsala Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title