Haberler

Çeltik'ten Tübitak Yarışmasına Üç Proje

Konya’nın Çeltik ilçesinde, geçen yıl elde ettiği üniversiteye yüzde 87 oranında öğrenci yerleştirme başarısı gösteren Çeltik Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin, matematik, tarih ve sosyoloji alanındaki projeleri TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Bilimsel Araştırma Proje yarışmasına gönderildi.

Konya'nın Çeltik ilçesinde, geçen yıl elde ettiği üniversiteye yüzde 87 oranında öğrenci yerleştirme başarısı gösteren Çeltik Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin, matematik, tarih ve sosyoloji alanındaki projeleri TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Bilimsel Araştırma Proje yarışmasına gönderildi.

Çeltik'te düzenlediği örnek sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle ön plana çıkan Çeltik Çok Programlı Anadolu Lisesi, çalışmalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Çeltik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Hacıoğlu, Merve Demir, Kübra Bulut, Zehra Altunkalem ve Zeynep Özbaykondu tarafından Matematik Öğretmeni Bilge Kırcan, Tarih Öğretmeni F. Nihan Evcil ve Fizik Kimya Biyoloji öğretmenleri Müşerref Yalçın, Esra Topal ve G. Gökçe Bayram'ın rehberliğinde hazırlanan Matematik, Tarih ve Sosyoloji alanındaki projeler iki aylık yoğun bir çalışmanın ardından TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Bilimsel Araştırma Proje yarışmasına gönderildi.

Öğrenci ve öğretmenlerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden ve başarılar dileyen Okul Müdürü Hakan Kurnaz, "İlçe Milli Eğitim Müdürü, S. Ahmet Kaymak'ın ortaya koyduğu 2015 eğitim vizyonu ve hedefleri çerçevesinde halen okul bazında altı proje yürüttüklerini, orta vade de okuldaki tüm projeleri öğrencilerin hazırlamasını ve uygulamasını hedeflediklerini belirterek, TÜBİTAK projelerini hazırlarken temel amaçlarının ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına katılımla birlikte, öğrencilerimizin proje tabanlı çalışma metodunu benimsemesi konusunda temelleri atmak olduğunu, önümüzdeki yıllarda atılan bu ilk adımın yararını çok sayıda proje üreten, proje yarışmalarına katılan, projeleri kabul edilen, derece kazanan ve proje tabanlı metodu, çalışma prensibi haline getirmiş öğrencilere sahip olan bir okul olarak göreceklerine inandığını belirtti. Avrupa Birliği Erasmus+ programı proje yarışmasına üç proje şekillendirdiklerini belirten Hakan Kurnaz, planlanan bu üç projeden bir tanesi üzerinde ekip halinde çalışmaları yoğunlaştırarak Nisan 2015 sonuna kadar Avrupa Birliği Erasmus+ programına da proje göndereceklerini belirtti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Merve Demir Tübitak Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title