Haberler

Çelik'ten "Kimyasal Silah" Yorumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, şu anda Adana'da tedavi altında tutulan Suriyeli muhaliflerde bir kimyasal silah izine rastlanmadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, şu anda Adana'da tedavi altında tutulan Suriyeli muhaliflerde bir kimyasal silah izine rastlanmadığını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adana'ya gelen Ömer Çelik, Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte Suriye'de çıkan olaylarda yaralanarak, tedavi olmak için Adana'ya getirilen 14 sığınmacıyı kaldıkları Seyhan Uygulama Hastanesi'nde ziyaret etti. Hastane çıkışında gazetecilerin yönelttiği sorulara yanıt veren Çelik, bugün gün boyunca Suriye'deki olaylarda yaralanıp, tedavi amacıyla Türkiye'ye getirilen Suriyelilere yönelik 'kimyasal silah' ile saldırı yapılıp yapılmadığı yönündeki sorular ile karşılaştığını hatırlattı. Çelik, "Birçok gazeteci de bunu bana sordu. Burada doktorlardan aldığım bilgilere göre; kesinlikle kimyasal silah kullanılmadığı görülüyor. Yaralıların yanıkları, top atışından ya da kazan patlaması gibi patlamalardan kaynaklanan yaralar olabileceğini dile getiriyor doktorlar. Biz Suriye'de bir an önce savaşın bitmesi, Suriyeli kardeşlerimizin barışa ulaşmasını istiyoruz. Adanalılar olarak, 2 bin 48 Suriyeli kardeşimize kucak açtık. Onlar ile ekmeğimizi suyumuzu paylaşıyoruz. Yine paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

"IRAK'IN BAHÇELİ'YE VİZE VERMEMESİNİ KINIYORUM"

Bir gazetecinin, Irak merkezi yönetiminin Ramazan Bayramı'nda Kerkük'e gidecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye vize verilmemesini hatırlattı ve bu konudaki görüşlerini sordu. Çelik de, "Sayın Bahçeli'ye vize verilmemesini kınıyorum. Sayın Bahçeli, Kerkük'e Ramazan Bayramı'nı kutlamak, kardeşlerimizle buluşmak için gidecekti. Bunun için kendisine vize verilmemesini bir anlam veremiyoruz. Irak merkezi yönetiminin ortaya koymuş olduğu tablo kabul edilir değil. Bu durumu kesinlikle kınıyoruz" yanıtını verdi.

"BU KABUL EDİLEMEZ BİR YAKLAŞIM"

Bir başka gazetecinin; Bahçeli'ye vize verilmemesinin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını sorması üzerine Ömer Çelik, "Davutoğlu, Erbil'i ziyaret ettikten sonra 70 kilometre uzaklıktaki Kerkük'ü de ziyaret etti. Bunda anormal bir durum yok. Merkezi yönetimin tepkisini anlamıyorum. Irak Devlet Başkanı Maliki'nin kendisi ile bir problemi var sanırım. Türkiye'deki ana muhalefet liderlerinden birisine muhalefet verilmemesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"15 YARALI SURİYELİDEN BİRİ ÖLDÜ"

Vali Hüseyin Avni Coş ise, Suriye'deki iç savaşta yaralanan 15 kişinin Seyhan Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındığını, bunun da 14'ünde ağır yanık olduğunu ve söz konusu yaralıların da 'Yanık Ünitesi'nde yoğun bakıma alınarak tedavi alındığını açıkladı. Coş, bir Suriyeli sığınmacının hayatını kaybettiğini, 13'ünün tedavisinin devam ettiğini, bir Suriyelinin tedavisinin de Ortopedi Servisi'nde sürdürüldüğü dile getirdi. Coş, "Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeye devam ediyoruz. Şu anda geçici suretle 2 bin 48 Suriyeli, Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda barındırılıyor. 2-3 hafta içerisinde bu kardeşlerimiz, kalıcı konut yapılan yerlere nakledilecek" dedi.

ÇARESİZ KADINA ÖMER ÇELİK SAHİP ÇIKTI

Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Seyhan Uygulama Hastanesi'nden ayrılırken, bir hasta yakını ile de bir süre sohbet etti. Müjde Cağımlı isimli bir kadın, bir yıl önce Yunus Cağımlı adlı eşinin kaynakçılık yaparken iş kazası geçirdiğini ve bu nedenle iş göremez olduğunu, hastanelerin yüzde 20 rapor vermesi nedeniyle 182 TL maaş bağlandığını, eşi çalışamadığı için geçinemediklerini anlattı. Ömer Çelik, Vali Coş'a çaresiz kadına yardımcı olunması noktasında talimat verdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Avni Coş Ömer Çelik Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title