Haberler

Çelik: Temel at, Ankara'da Yat, Yok

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, "Temel at, Ankara'da yat, yok artık" dedi.

Şanlıurfa'da 679 konutun anahtar teslim töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, "Temel at, Ankara'da yat, yok. Temel at, çalış, terle sonunda neticeyi al anlayışı çok şükür Şanlıurfa'da iyiden iyiye oturmaya başladı" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Maşuk'ta 450, Karaköprü'de ise yapımı tamamlanan 229 dairenin anahtar teslim töreni yapıldı. GAP Arena Kapalı Spor Salonunda yapılan anahtar teslim töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, 13 yılda Türkiye'de ve Şanlıurfa'da birçok yatırımın yapıldığını söyledi. Konuşmasının başında Akçakale'de yapımı tamamlanan ve hizmete açılan 100 yataklı devlet hastanesinin hayırlı olmasını dileyen Bakan Çelik, ayrıca Hilvan'ın içme suyuna kavuştuğunu ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin de bitme aşamasına geldiğini kaydetti.

'BİRİLERİ YUVA YIKARKEN, BİZ YUVA KURUYORUZ'

Bakan Çelik, "Aldığınız yuvalar helali hoş olsun. Şimdi böyle hizmetleri anlattırırsanız sonu gelmez. 13 yılda Türkiye'de 685 bin konut yapıldı. Birileri yuva yıkmaya çalışırken, Allah'a şükür biz yuva yapıyoruz. Arada o kadar çok fark var ki, yuva yıkanla yuva yapan arasında. Bunları Şanlıurfalıların ayırt ettiğini, ayırt edeceğini düşünüyorum. Her yere adil hizmet götürdük sevgili Şanlıurfalılar. Benim geldiğim şehirde on binlerce toplu konut var. 10 binin üzerinde konut yapılmış. Şanlıurfa'da o kadar yapılmamış. Ama Şanlıurfa da yetişecek ve orasını da geçecek. Bakın TOKİ yetkilileri burada. Dar gelirli vatandaşlarımız, mağdur olan vatandaşımız, eve ihtiyacı olan vatandaşımız, dert etme, toplu konut senin yanında, devlet senin yanında, hiç endişelenme" diye konuştu.

'SİYASETTE LAF DÖNEMİ BİTTİ'

Temel atıp Ankara'ya gitmenin bittiğini her defasında söylediğini kaydeden Çelik, konuta ihtiyacı olan bütün vatandaşlar için belediye ve TOKİ'nin beraber çalışma yürüteceğini söyledi. Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Temel at, Ankara'da yat, yok. Temel at, çalış, terle sonunda neticeyi al anlayışı çok şükür Şanlıurfa'da iyiden iyiye oturmaya başladı. Allah'a şükür siyaseti biz edebiyat olarak yapmıyoruz. Laf üreten, ama mikrofonu eline al, hizmet etme. Siyasette laf dönemi bitti, eserler ortaya koyacaksın. Şu oturduğun salon bu azmin, bu kararlılığın eseridir. İki sene içinde bu salon bitti, şimdi çok amaçlı olarak Şanlıurfalı kardeşlerimize hizmet ediyor. 679 ev sahibine hayırlı olsun. İnşallah devam eden konutları da yıl sonuna doğru hızlı bir şekilde teslim etmeye devam edeceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. İnşallah konut ihtiyacı olan kardeşlerimize büyükşehir belediye başkanımız söylediler. İlçe belediye başkanlarımız buradalar. Nerede ihtiyaç varsa arsa ve alt yapısı varsa, TOKİ'yle birlikte yürütüp en kısa süre içerisinde o kardeşlerimizin de sıcak bir yuvaya kavuşmasını gerçekleştireceğiz. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum."

Bakan Çelik'in konuşmasının ardından anahtar teslimi yapılacak olan hak sahipleri kürsüye davet edildi. İlk anahtarlarını Bakan Çelik'in elinden alan Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Polat, Gazeteci Ferhat Özer ile Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, birer teşekkür konuşması yaptı. Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ve plaket takdiminin ardından tören sona erdi.

679 konutun anahtar teslim törenine Bakan Çelik'in yanı sıra, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayları Abdurrahman Yetkin, Mehmet Ali Cevheri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Faruk Çelik Şanlıurfa Ak Parti Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title