Haberler

Çelik: ''Siz nasıl isterseniz, bu ülke öyle yönetilir" -

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "AK Parti her türlü güç odağına, darbe tertibine, çıkar grubuna karşı sizin emanetinize sonuna kadar sahip çıktı, hiçbir şekilde çiğnetmedi" dedi.

Çelik, partisince merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşilevler Mahallesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında, bir kez daha seçim arifesine yaklaşıldığını söyledi.

Komşu ülkelerde herkesin demokrasiye, sandığa kavuşmak istediğini belirten Çelik, Türkiye'de ise demokrasinin var olduğunu ve sandığın belirli aralıklarla halkın önüne gelerek, ülkenin, belediyelerin nasıl yönetileceğini devletin halka sorduğunu ifade etti.

Çelik, bir ülkenin en büyük zenginliğinin o ülkenin seçim yoluyla kendisinin nasıl yönetileceğine karar vermesi olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Yani sandık, demokrasi varsa o ülkenin patronu halktır. Türkiye'de demokrasi var, sandık var o nedenle bu ülkenin sahibi, patronu sizsiniz. Bu sandığı elimizden almak istiyorlar. Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta da halkın önünden sandığı kaçırdılar. Çünkü sandık giderse, demokrasi ortadan kalkarsa, halk iradesi ortadan kalkarsa o ülkeyi halk yönetmez, çıkar grupları, darbe tertipçileri bir takım güç odakları yönetir. 11 yıl önceyi hatırlayın, Türkiye'de de görünürde seçimler oluyordu, seçime gelinceye kadar size kulak verenler, sizin sesinizi dinleyenler iktidara geldiklerinde kulaklarını size kapatıyorlar, güç odaklarına, çıkar gruplarına, darbe tertipçilerine teslim oluyorlardı. Hatta darbeler karşısında iktidarı bırakıp gitmeyi bir övünç vesilesi addediyorlardı. Ama bakın 11 yıl boyunca AK Parti her türlü güç odağına, darbe tertibine, çıkar grubuna karşı sizin emanetinize sonuna kadar sahip çıktı, hiçbir şekilde çiğnetmedi."

Çelik, halkı, vatandaşı kimsenin teslim alamayacağını anlatarak, "Halk, millet, devletten büyüktür. Millet her türlü güç odağından, çıkar grubundan büyüktür ve millet o ülkenin patronudur. Devlet sizin patronunuz değil, devletin patronu sizsiniz. Bu ülkeyi siz nasıl isterseniz bu ülke öyle yönetilir" dedi.

"Türkiye petrol, doğalgaz bulmadı Türkiye sizin sayenizde siyasi istikrarı buldu" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"11 yıldır ülkede koalisyon yok. Sizin verdiğiniz destekle AK Parti bu ülkeyi büyük bir vizyonla yönetiyor. Bakın Irak'a, Ukrayna'ya Mısır'a, Suriye'ye onlarda sandık, demokrasi yok, arkalarında halk desteği olan iktidarlar yok. Ama Türkiye'de devleti halk yönettiği için devlet zenginlik üretiyor. Türkiye, 11 yıl boyunca sizin verdiğiniz destekle tek parti iktidarına kavuştu. Tek parti iktidarı sayesinde siyasi istikrarı kurdu. O nedenle bölgelerimize yeni hastaneler, yollar, okullar yapılıyor. Daha iyi sağlık hizmeti alıyorsunuz, daha iyi eğitim alıyor çocuklarımız. Geçmişte Türkiye 6 ay sonrasını göremeyen bir ülkeydi şimdi Türkiye 2023'ü görüyor. Sandıktan AK Parti zayıf çıksın Türkiye yine 6 ay sonrasını göremeyen bir ülke olsun istiyorlar. Türkiye'yi zayıflatmak, Türkiye'yi çıkar grupları ve güç odakları ile beraber yönetmek, Türkiye'yi etrafındaki gibi sandığın olmadığı, sandığın devletin yönetimine karar vermediği bir ülke haline getirmek için uğraşıyorlar. MHP ve CHP de bunun destekçisi oluyor. O nedenle yerel seçimler sadece hangi belediyenin seçileceği, kimin iktidar olacağı, sandıktan hangi partinin birinci çıkacağı ile ilgili bir mesele değil. Yerel seçimler Türkiye'nin geleceğine karar verdiğimiz bir seçime dönüştü. Bu sandık çok önemli. Bundan sonra 2023'e kadar ülkemizin kaderini belirleyecek bir seçime gidiyoruz. Bu seçim seçimlerin seçimi, sandık sandıkların sandığıdır."

Asıl milliyetçiliğin Türk parasını değerini artırmak, Türk bayrağını dünyanın her tarafından dalgalandırmak olduğunu belirten Çelik, "Bugün Türkiye dünyada 81 ü destek veriyor, yardım ediyor. Budur Türkiye'nin itibarı, gerçek milliyetçilik budur. Dünyanın her yerinde saygı duyulan bir ülke haline geldi Türkiye" dedi.

Çelik, bu seçimlerde Adana'ya geçmişte yapılanın daha fazlasını yapan bir aşamaya geçmek istediklerini anlatarak, vatandaşlardan Seyhan Belediye Başkanı ve adayı Azim Öztürk ve Büyüşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun'a destek istedi.

Kaynak: AA / Politika

Ömer Çelik Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title