Haberler

Çelik: "Pkk'nın Kayyumu Olursanız, O Yetki Sizden Alınır"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 28 belediyeye yeni görevlendirme yapılmasına ilişkin, "O belediyelerin araçlarıyla teröristler için hendek kazarsanız, o belediyelerin araçlarıyla teröristlere silah ve mühimmat taşırsanız, elinizdeki imkanlarla terör faaliyetlerine destek verirseniz, yani siz halkın belediye başkanı olmazsanız, Pkk'nın kayyumu olursanız o yetki sizden alınır o yetki tekrar millete iade edilir." dedi.

Bakan Çelik, AK Parti Kozan İlçe Başkanlığına yaptığı ziyarette hitabında, katılımcıların Kurban Bayramı'nı kutladı.

28 belediyeye yeni görevlendirme yapıldığını anımsatan Çelik, milletin verdiği yetkiyle anayasa ve kanunlar içerisinde hareket edildiğini belirtti.

Milletin belediye başkanlarını hizmet etmesi için seçtiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"O belediyelerin araçlarıyla teröristler için hendek kazarsanız, o belediyelerin araçlarıyla teröristlere silah ve mühimmat taşırsanız, elinizdeki imkanlarla terör faaliyetlerine destek verirseniz, yani siz halkın belediye başkanı olmazsanız, Pkk'nın kayyumu olursanız o yetki sizden alınır, o yetki tekrar millete iade edilir. Çünkü her seçilmiş insanın, her belediye başkanının birinci görevi, halka hizmet etmek ve kanunlara saygılı olmaktır. Terör, kırmızı çizgimizdir. Teröre hiçbir şekilde müsamaha göstermeyiz."

"Hiç kimsenin kimliği, dili yasak altında değildir"

Derik Belediyesinde Kürtçe tabelanın kaldırıldığı yönündeki iddialara değinen Çelik, şunları söyledi:

"Bizim insanların diliyle, kimliğiyle bir kavgamız, bir mücadelemiz yok. O belediyelerin girişinde Türkçe de Kürtçe de vatandaşa 'Hoş geldiniz' yazıyor. Vatandaşlarımız Kürtçe de konuşuyorlar. Onlar rahat hizmet alabilsinler diye. Türkçe de yazıyor, Kürtçe de. Hatta bir belediyede indirilmişti. Onun indirilmesine karşı çıkıldı. Bakanımız 'Tekrar onu yerine koyun' dedi. Bu milletin Türk'ün Kürt'le, Kürt'ün Türk'le, Alevi'nin Sünni'yle, Sünni'nin Alevi'yle bir sorunu yok ama biz, tek devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin içine paralel devlet yerleştirmeye çalışırsanız onunla mücadele ederiz, taviz vermeyiz. Siz şanlı bayrağımızın yanına paçavra yerleştirmeye çalışırsanız buna asla müsaade etmeyiz onunla mücadele ederiz. Siz bu milletin size verdiği yetkiyi, millete hizmet edin ve kullanın diye verdiği yetkiyi ve imkanları teröre hizmet etmek için kullanırsanız buna müsaade etmeyiz. Aksi halde bu milletin bize verdiği ödevi yapmamış oluruz. Bu millete karşı vazifemizi yerine getirmemiş oluruz. Dolayısıyla hiç kimse bunu 'Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor' diye sunmasın. Burada yapılan iş, milletten aldığı yetkiyi istismar ederek, milletten aldığı yetkiyi yanlış bir şekilde kullanarak, gidip milletin verdiği imkanları teröre peşkeş çekenlerin bu faaliyetlerine müsaade edilmemesidir. Buna hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'de hiç kimsenin kimliği, dili, hiç kimsenin geleneği, örfü, hiç kimsenin geçmişten getirdiği kimliksel özellikleri yasak altında değildir. Yasaklar kaldırılmıştır."

"Tek bir millet olarak geleceğe yürüyeceğiz"

Türkiye'de vatandaşların özgürlüklerinin olduğunu anlatan Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Bunların karşısına terörle ya da başka imkanlarla çıkanlara müsaade etmeyeceğiz. Hepimizin devleti olan Türkiye Cumhuriyeti tek devlet olarak çatımız olmaya devam edecek. Ay yıldızlı bayrağımız hepimizin çatısı olmaya devam edecek. Tek bir millet olarak geleceğe yürüyeceğiz. Tek bir iradenin, tek bir milli iradenin şemsiyesi altında bu vazifeleri yerine getireceğiz. Tek bir vatanın hepimizin evi olduğu bilinciyle geleceğe yürüyeceğiz."

Türkiye tarihinde çeşitli darbeler yaşadığını anımsatan Çelik, FETÖ'nün darbe girişiminin tarihteki en alçakça darbe girişimi olduğunu söyledi.

Darbecilerin vatandaşların vergileriyle alınan ve bu ülkenin savunması için kullanılması gereken savaş uçakları ve helikopteriyle Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerini öldürmek istediklerini anlatan Çelik, şu görüşleri aktardı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ateş ettiler. Başbakanlığa tankla girmeye çalıştılar. Birçok şeyi hesap etmişler ama bir şeyi hesap edemediler, o da yeryüzündeki en büyük güç olan halkın gücünü sizin gücünüzü hesap edemediler. O gün millet gazi olmak için, şehit olmak için Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa döküldü."

"Hala devletlerine, millete karşı ihanetlerini sürdürüyorlar"

Geçmişteki darbe girişimleriyle bu darbe girişiminin farklı olduğunu dile getiren Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Geçmiştekiler rejimi hedef alıyorlardı. Anayasal rejimi deviriyorlardı. Bunlarsa topyekün devleti ele geçirmeye çalıştılar. Devleti, size ait olan egemenliği alıp başka güçlere peşkeş çekeceklerdi. O sebeple Fetullah Gülen adlı terörist başı, terör örgütü DAEŞ'ten Pkk'dan El Kaide'den ve diğer terör örgütlerinden daha tehlikelidir. Diğer terör örgütleri karşımızdadır. Onların düşmanlığını görüyoruz ama bunlar devletin içine gizlenmişler. Çeşitli kimlikler adı altında devletin altyapısını, devletin kurumlarını ele geçirmeye çalışıyorlar. Size ait milli egemenliği yok etmeye çalışıyorlar. Üstelik her geçen gün ortaya çıkan belgelerle birlikte görüyoruz ki devletin çeşitli kademelerinde daha farklı komplolarla farklı kimlikler adı altında hala devletlerine karşı, bu millete karşı ihanetlerini sürdürüyorlar. Bunların da üstesinden geleceğiz. Fetullahçı Terör Örgütü'yle PKK arasında, DAEŞ arasında, diğer örgütler arasında bağlantı olduğunu görüyorusunuz."

"Bakanlara karşı suikast düzenleyeceklerini söylüyorlar"

Birilerinin darbe girişimi püskürtülünce diğerlerinin saldırmaya başladığına işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişiminin olduğu akşam bu Fetullahçı Terör Örgütü'ne mensup subayların ve birtakım görevlilerin sınırdan asker çektiğini, sınırlarımızda güvenlik boşluğu yarattığını, PKK ve diğer örgütlere karşı ülkemizin zaaf içerisine düşürülmeye çalışıldığını görüyorsunuz. Onun için bunlarla mücadele etmek bizim için namus borcudur. Bunları alt etmek bizim için namus borcudur. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Bakanlara karşı suikast düzenleyeceklerini söylüyorlar. İşte buradayız, vatandaşlarımızın arasındayız, elinizden geleni ardınıza koymayın."

Bakan Çelik, konuşmasının ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: AA / Politika

Ömer Çelik PKK Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
title